O Lofos by Block722 - interior design Blogs

O Lofos by Block722



O Lofos is a contemporary retreat located on the Greek island of Crete, designed in 2022 by Block722.

Description
The green, wild Cretan landscape and the richness and heritage of traditional crafts define this new, thoroughly contemporary residential design by Block722. Located on the northern foothills of Thrypti mountain on the island’s eastern side, the project is a commission by a private client. It called fora 280 sqm home on a slope, including two guestrooms and generous outdoors areas. Balancing the needs of the brief with the natural setting that combines vistas of mountains, plains, and the Mediterranean Sea, was critical in the architects? design solution. The architecture was driven by desire to create a modern house that is discreet and respectful to its surroundings. Negotiating the site’s angle through levels instead of steps was also critical in moulding a relaxing environment that embraces Its setting. A path down a slope from the main road leads visitors to the residence s entrance. The complex s size is cleverly broken down into smaller volumes, which are interconnected through circulation routes and in-between spaces – some Iindoors and some open-air. The main home is divided into two low buildings linked by a semi-enclosed area with a water feature. The design merges natural materials that are often used in the local vernacular, such as wood and stone. At the same time, the atmosphere is distinctly conte...
Source: homeadore
URL: https://homeadore.com/

--------------------------------
 

Waist Slab Staircase Meaning and Technical Details

21-06-2017 19:34 - ( architecture )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Isfahan H to V House / CAAT Studio

The H to V House is located in a high-density urban block in the city of Isfahan-Iran. The project?s design corresponds to how traditional spatial relationships in a conventional Isfahan House can be transformed into a modern house within an urban...
02-08-2022 19:47 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

New Family House by Atelier Rampazzi

New Family House is a modern house located in Avegno, Switzerland, designed in 2021 by Atelier Rampazzi. Description The project involved the construction of a new house developed on a single floor and characterized by the...
14-06-2022 19:39 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Casa del Abuelo / Taller DIEZ 05

La Casa del Abuelo is a public day-stay for senior citizens located within the premises of a 4-hectares municipal park in the northeast of the city of Córdoba, in the state of Veracruz.
11-06-2017 19:27 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Kandarp - A House of Interaction / AANGAN Architects

House of Interaction is a residence for a Public figure of the city where three generations of the family co-exist. The client?s brief called for having such spatial arrangements that they encourage not only horizontal but also vertical interaction;...
31-07-2022 19:37 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Jean Rostand School / SAM architecture

The Jean Rostand school is located in the heart of the Epine district, south of Hellemmes. The neighbourhood was primarily designed for railway workers in the seventies. Cornered between beltways and railroads, it is quite unknown to Lille?s...
05-03-2021 19:38 - ( architecture )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Residence S-91 / Design Buro Architects

The house was conceptualized around keeping the family interactive all round the day. The footprint of the residence was confined to only half of the available site, overlapping the spaces for increased interaction; as well provide an open space for...
11-01-2017 19:29 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Pink Gorilla Coffee / Plainoddity

As if a gorilla looks ferocious and wild, it is actually a vegetarian animal. The space concept was designed to highlight the gorilla\'s reversal charm.The sensuous and hard rock-like appearance is expressed in the form, and the gentle...
02-08-2022 19:47 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Cabbio Square / Enrico Sassi Architetto

The village of Cabbio is located on the eastern side of the Valle Di Muggio and has developed along the hillside, adapting to the conformation of the land. The square of Cabbio is located at the end of the village, overlooked by the San Salvatore?s...
31-07-2022 19:37 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

A Villa on Cloud Nine by Nitzan Horowitz

A Villa on Cloud Nine is a luxury penthouse apartment located in Israel, designed for a family of 6 by Nitzan Horowitz. Description This penthouse apartment, located on the 21st floor of an...
05-06-2022 19:29 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

How to Fix: Rusting Metal Outdoor Steps.

This, ugh, this set of steps, these metal outdoor stair units are a rusting maintenance time-suck hell, I tell you.  And this type of stair is ubiquitous around Chicago too with a vast majority of homes or apartment buildings using them front,...
11-09-2021 19:26 - ( general decoration )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

A Tranquil Jungle House That Incorporates Japanese Ethos [Video]

Located in Llanogrande, Colombia, 5 Solidos architects have designed this imposing jungle house to incorporate tranquil Japanese Ethos. The form of the home is softened inside and out with curved corners that facilitate a peaceful flow. Natural wood...
21-12-2020 19:10 - ( general decoration )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Aireys Ramp House / Irons McDuff Architecture

Intent was to create a strong sense of escape to the coastal bushland, for a client looking for spatial reprieve from their small dwelling and a timber dwelling. The challenge was its location in a bushfire prone, suburban sub-division. Simple...
11-10-2018 19:37 - ( architecture )
-------------------------------------