Jungle House by Studio Mk27 - interior design Blogs

Jungle House by Studio Mk27



Embraced by a rain forest, this contemporary private residence designed by Studio Mk27 is situated in Guarujá, Brazil.

Description by Studio Mk27
The project is located on the paulista shore in the region of the Rain Forest and the land has a mountainous topography with dense vegetation. The introduction of this house to this landscape has the objective of optimizing the connection between architecture and nature, privileging the view looking out to the ocean and the incidence of sunlight in the internal spaces. Furthermore, the positioning of the house on the site obeyed the previously-open area in the vegetation.
The main volume of the house is elevated from the ground and seems built into the topography. The house, therefore, projects itself out from the mountain. The contact elements between the slope and the construction – as for example the wooden decks ? were shaped to respect the existing land, thereby creating an organic interaction between nature and the architectural elements. In the part that it comes out of the mountain, the structure touches the ground with only two pillars. The 3 floors of Jungle House create a clear programmatic division for the project: the ground floor houses a large covered wooden deck, connected to a small room for the children; on the first floor there are six bedrooms ? five of them with small verandas with hammocks ? and a tv room; the third and last floor is the social area of the house, including a swi...
Source: homeadore
URL: https://homeadore.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------