Dusheiko House by Neil Dusheiko - interior design Blogs

Dusheiko House by Neil Dusheiko



Dusheiko House is a radical remodelling of a Victorian terrace house by Neil Dusheiko. The property is located in North London, United Kingdom.

Description
As it is a home for my family, it was a chance to experiment with space and materiality and to explore ideas about what “home making” meant to us.
There were a number of key problems the existing layout presented that needed to be solved:

?

The east facing kitchen and dining were one level down from the street, all rooms were split up into a series of dark internal spaces with poor light and no connection to the garden. To access the lower level and the kitchen, you had to go along a corridor and down a dark staircase through an internal room with no light. Our designs solved the poor light and circulation issues by moving the staircase to the opposite wall which now connects the living room space directly to the kitchen and dining space. We removed part of the rear facade to allow for a large sloped double storey skylight bringing light into the two levels. As one walks down the wooden clad staircase there is a direct visual connection to the garden. The diagonal view across the space makes the home seem bigger. The emphasis is on using durable natural materials ? different species of wood and stone. The detailing on the staircase with the Sapele swept handrails with a Georgian profile continues throughout the house. The loft staircase is made of laser cut steel with floating risers all...
Source: homeadore
URL: https://homeadore.com/

--------------------------------
 

A Touch Of Green

03-03-2014 15:31 - ( general decoration )


Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Small Guest Cabin in Manhattan / Breitner Ciaccia ? Office of Architecture

For the design of a small guest cabin with all the fixings on an existing foundation, BC?OA treated this 12\' x 15\' footprint - well smaller than a single car garage - as a little jewel box, packed... [[ This is a content summary only. Visit...
22-01-2019 19:25 - ( general decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Tea, Cake and Conversation....... The ultimate stress buster!

Tea, Cake and good consersation... the ultimate stress buster!Oh how i love tea. I swear it helps keep me sane(ish). The last couple of months have been a little tough. Back to work after 15 months of maternity, then changing jobs, my LO starting...
19-09-2015 19:00 - ( interior decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

OOIIO Architecture developed a deep refurbishment in a cattle farm, located in a privileged enclave of the fields of Castilla, to adapt it to sports facilities for the training and care of jumping competition horses
29-04-2018 19:36 - ( architecture )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
-------------------------------------