BD House by Studio Arthur Casas - interior design Blogs

BD House by Studio Arthur Casas



BD House is an amazing concrete single-family house located in So Paulo, Brazil, designed in 2019 by Studio Arthur Casas.

Description
The starting point of the project of this residence, in So Paulo, was the cobog inserted in its facade and designed by Arthur Casas. The three-dimensional format of the covering preserves the view of the house’s interior and provides privacy for the residents, a young couple with two small children. The rebar wall with a hanging garden on the side of the lot was designed to support the growth of vegetation, creating a pleasant green divider between the street and the house.
The faade, made of molded-in-place architectural concrete, has the window frames and the light fixtures embedded at the moment of concreting. Its pigmentation required several tests and proof bodies to reach the ideal coloration. Thus, the ochre pigmented concrete was the focal point for the definition and choice of color palette for the other finishes and coatings, such as wood, metals, and paints. Because it is a house with an extensive program on a small plot of land, the layout was divided into levels configured by the floors – all connected by an elevator to promote vertical circulation. An English well was also created to bring in natural light

and ventilation in the basement, where the garage, wine cellar, office, service area, and storage room are located.
On the first floor are the integrated living and kitchen, toilet, barbe...
Source: homeadore
URL: https://homeadore.com/

--------------------------------
 

Waist Slab Staircase Meaning and Technical Details

21-06-2017 19:34 - ( architecture )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Isfahan H to V House / CAAT Studio

The H to V House is located in a high-density urban block in the city of Isfahan-Iran. The project?s design corresponds to how traditional spatial relationships in a conventional Isfahan House can be transformed into a modern house within an urban...
02-08-2022 19:47 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

New Family House by Atelier Rampazzi

New Family House is a modern house located in Avegno, Switzerland, designed in 2021 by Atelier Rampazzi. Description The project involved the construction of a new house developed on a single floor and characterized by the...
14-06-2022 19:39 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Casa del Abuelo / Taller DIEZ 05

La Casa del Abuelo is a public day-stay for senior citizens located within the premises of a 4-hectares municipal park in the northeast of the city of Córdoba, in the state of Veracruz.
11-06-2017 19:27 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Kandarp - A House of Interaction / AANGAN Architects

House of Interaction is a residence for a Public figure of the city where three generations of the family co-exist. The client?s brief called for having such spatial arrangements that they encourage not only horizontal but also vertical interaction;...
31-07-2022 19:37 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Jean Rostand School / SAM architecture

The Jean Rostand school is located in the heart of the Epine district, south of Hellemmes. The neighbourhood was primarily designed for railway workers in the seventies. Cornered between beltways and railroads, it is quite unknown to Lille?s...
05-03-2021 19:38 - ( architecture )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Residence S-91 / Design Buro Architects

The house was conceptualized around keeping the family interactive all round the day. The footprint of the residence was confined to only half of the available site, overlapping the spaces for increased interaction; as well provide an open space for...
11-01-2017 19:29 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Pink Gorilla Coffee / Plainoddity

As if a gorilla looks ferocious and wild, it is actually a vegetarian animal. The space concept was designed to highlight the gorilla\'s reversal charm.The sensuous and hard rock-like appearance is expressed in the form, and the gentle...
02-08-2022 19:47 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Cabbio Square / Enrico Sassi Architetto

The village of Cabbio is located on the eastern side of the Valle Di Muggio and has developed along the hillside, adapting to the conformation of the land. The square of Cabbio is located at the end of the village, overlooked by the San Salvatore?s...
31-07-2022 19:37 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

A Villa on Cloud Nine by Nitzan Horowitz

A Villa on Cloud Nine is a luxury penthouse apartment located in Israel, designed for a family of 6 by Nitzan Horowitz. Description This penthouse apartment, located on the 21st floor of an...
05-06-2022 19:29 - ( architecture )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

How to Fix: Rusting Metal Outdoor Steps.

This, ugh, this set of steps, these metal outdoor stair units are a rusting maintenance time-suck hell, I tell you.  And this type of stair is ubiquitous around Chicago too with a vast majority of homes or apartment buildings using them front,...
11-09-2021 19:26 - ( general decoration )


Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

A Tranquil Jungle House That Incorporates Japanese Ethos [Video]

Located in Llanogrande, Colombia, 5 Solidos architects have designed this imposing jungle house to incorporate tranquil Japanese Ethos. The form of the home is softened inside and out with curved corners that facilitate a peaceful flow. Natural wood...
21-12-2020 19:10 - ( general decoration )
Studio PKA?s New Office Is an Exercise in Sustainable (Re)Design

Aireys Ramp House / Irons McDuff Architecture

Intent was to create a strong sense of escape to the coastal bushland, for a client looking for spatial reprieve from their small dwelling and a timber dwelling. The challenge was its location in a bushfire prone, suburban sub-division. Simple...
11-10-2018 19:37 - ( architecture )
-------------------------------------