Vans? New Digs Is a 182,000 Sq Ft Transformation by Rapt Studio - interior design Blogs

Vans? New Digs Is a 182,000 Sq Ft Transformation by Rapt Studio

See how Rapt Studio created a place for work, play and creative exploration for Vans' 500+ employees.

Vans is one of those companies that needs no introduction. Founded over 50 years ago by the Van Doren brothers, the brand has become an iconic name beyond just the California skate culture. When it came time for the company to settle into its new Costa Mesa, California headquarters, Vans reached out to Rapt Studio to celebrate the four pillars of the Vans brand: Art, Music, Action Sports, and Street Culture and Fashion. Earlier last year we toured the HQ (you might have followed along on @designmilk’s IG Stories) and it is officially the coolest office we’ve ever seen. Take a look…

From Rapt Studio, David Galullo (Creative Director), Derrick Prodigalidad (Team Lead), Rosela Barraza (Designer), Keith Muller (Architect) and Scott Johnson (Architect) took point on transforming the 182,000 square feet headquarters into a place of work, play and creative exploration for Vans’ 500+ employees.
The building is centered around a courtyard with a Vans red staircase linking all of the different groups within the company. It was very important that the new space had areas that accommodated and encouraged collaboration but also gave employees the ability to focus when needed. In fact, if everyone in the company left their desk, there would be enough space for each person to work remotely inside and outside the building.

There were three must-haves that the employees asked for after being surveyed: a gym, coffee and wifi. A coffee bar was installed to serve draft Stumptown coffee that employees can enjoy at the bar or in The Commons surrounded by art by John Van Hamersveld. This mural by Todd Francis reminds me of the gritty, urban skate culture that celebrates Vans.

All of the more open lounge spaces and rooms built out for collaboration and meetings are located closest to the courtyard while more private rooms are located away from the inner ring. This allows employees and visitors to move throughout the building without disrupting peace and focus.

Vans paraphernalia, from skateboards and sneakers to art and books, can be found in every corner of the conference rooms, open space lounge areas, executive offices and employee desks.
How cool is this mural, a take of the Vans spirit as interpreted and painted by Jay Howell, the original character designer for Bob?s Burgers"!

Shoes on shoes on shoes. Other office features include a jam room for employees to take a music break, five fully merchandised showrooms stocked with future collections and releases, and a store that serves as a mock-up for future retail spaces.

Meeting rooms are creatively named, like the Huddle Room or after Vans athletes, family and special locations from Vans? history.
The Waffle Works Innovation Center serves as a lab that allows for creative experimentation and concept exploration through customization technology.

Sustainabili...
Source: design-milk
URL: http://design-milk.com/

--------------------------------
 

[+] Kitchen Design With Sink At Window

22-11-2017 19:01 - ( interior decoration )


A Christmas Tradition

Geometry in the Stair Designs

Stairs can make a huge difference in the interior. They can add soul, dynamism and beauty in the interior design, making it more pleasant place for living. Geometry is inspiring many people and so designers and engineers and other manufacturer who...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
A Christmas Tradition

Finding Best Balance by Feng Shui in the Kitchen

Finding balance with every existing object, making harmony with yin and yang energy, the natural environment and ourselves are the most important rules in Feng Shui learning. Every part of our home should be adjusted by these rules so we can use the...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
A Christmas Tradition

Golnan Puratos Complex / A1Architecture

The project is a combination of various usages such as administrative areas, demo center, training rooms, multifunctional saloons, temporary warehouses and amphitheater. The different usages have come together through an organic geometry made it...
15-11-2017 19:29 - ( architecture )
A Christmas Tradition

Duplex in Megeve by Refuge

Located in Megève, France, this rustic duplex apartment was designed in 2012 by Refuge. Photography by Veronese Visit Refuge
02-12-2016 19:25 - ( architecture )
A Christmas Tradition

ACME's Wildly Twisting Wooden Staircase Draws Inspiration From Coco Chanel?s Famous Mirror Stair

Conventional, straight-forward staircases can step aside to make room for these upgraded twisting and dynamic steps that make going upstairs a fun and enjoyable experience. London based studio, ACME has developed a staircase prototype with modern...
12-11-2017 19:28 - ( architecture )


A Christmas Tradition

DeskView Standing Desk Instantly Converts Windows Into Workspace

A window-mounted, adjustable standing desk designed to securely suction and hold up to 40 lbs of weight.
08-05-2017 19:03 - ( general decoration )
A Christmas Tradition

What not to do when refinishing your hardwood floor

When we first moved into this old house- I saw room after room filled with potential. Of course I also saw the flaws and things that needed to be fixed and dreamed about 'new' in place of some of the 'old worn out'.  But strangely, I...
29-06-2016 19:00 - ( general decoration )
A Christmas Tradition

Creative Wood Platform Inspires Childish Exploration in Massachusetts

Five Fields Play Structure is a landscape architecture project in Lexington, Massachusetts, that aims to bring the community together through play. Developed by Matter Design in collaboration with FR|SCH, the wooden structure is said to...
22-08-2017 18:54 - ( exterior decoration )
A Christmas Tradition

Layers and Colours Defining The Stacked House in Montreal, Canada

This 2,518 square feet is a project defined by NatureHumaine… in Montreal, Canada. The Stacked House‘s exterior, for this is the house’s name, exhibits an interesting blend of materials, each floor boasting different colours and...
15-08-2013 12:07 - ( exterior decoration )
A Christmas Tradition

Hospital’s Functional Designing

Hospital’s designs must be ultimately functional and carefully designed. In fact, they are one of the most important places in any society and  they must satisfy all of the needs of the population. Therefore, depending of the number of the...
23-09-2017 19:35 - ( architecture )


A Christmas Tradition

The Home of... Fashion Designer Samantha Pleet

Samantha Pleet\'s Williamsburg apartment. Samantha Pleet at home on her beautiful Togo SofaNatural Salvaged Wood Shelves in Samantha Pleet\'s Williamsburg apartmentSamantha Pleet\'s Williamsburg Apartment: Bed posts made from Birch...
25-03-2014 14:30 - ( interior decoration )
A Christmas Tradition

Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group

The equestrian stable is designed with two major approaches: the use of traditional skills and natural materials, the application of large-scale tensioned membrane. The biggest problem to build with bricks is the structure form. A traditional brick...
09-05-2017 19:31 - ( architecture )
-------------------------------------