Before & After: A Kitchen Designed to Make Style and Savings Work Together - interior design Blogs

Before & After: A Kitchen Designed to Make Style and Savings Work Together

It’s been a full year since my husband, Austin, and I bought our fixer-upper home in Des Moines, IA. We’ve been working room-by-room to transform it into a more livable, beautiful space. When we moved in, we were charmed by the kitchen’s retro feel with metal cabinets and the enamel drainboard sink. We switched out […]

It’s been a full year since my husband, Austin, and I bought our fixer-upper home in Des Moines, IA. We’ve been working room-by-room to transform it into a more livable, beautiful space. When we moved in, we were charmed by the kitchen’s retro feel with metal cabinets and the enamel drainboard sink. We switched out the appliances, adjusted the layout a bit and added butcher block counters. We made the kitchen work well enough for the first 6 months, but by July, it was obvious that the rusty cabinet sides were disintegrating faster than we anticipated. Since Austin and I weren’t exactly planning to gut our kitchen and start over so soon, finding a frugal way to do it all took some creativity. I came up with a design that used hardware store stock materials and required we do most of the work ourselves with the help of family. The greyish-green lower cabinets, charcoal floors, a black sink and recycled glass countertops are some of my favorite elements of our new kitchen. I love how cohesive the space looks even though a lot of the material decisions were made in the moment in the store aisles. There are definite...
Source: design sponge
URL: http://www.designsponge.com/

--------------------------------
 

Weihai Hospital of Traditional Chinese Medicine / GLA

30-07-2018 19:41 - ( architecture )


Natural breeze & lighting symphony / MW archstudio

Holiday DIY: Ombre Ribbon Tree

Growing up in West Virginia, I saw every type of Christmas tree craft you can
09-12-2016 18:54 - ( interior decoration )
Natural breeze & lighting symphony / MW archstudio

Rina Lovko Designed Apartment In Modern Minimalist Japanese Style

Rina Lovko brings Japanese minimalism to the typical apartment block in Kiev, Ukraine. Architect presents a new project ‘Nochka’ ? an apartment of 78 square meters flooded with daylight in a typical building complex in Ukrainian capital....
25-09-2018 19:29 - ( general decoration )
Natural breeze & lighting symphony / MW archstudio

Where they create....Writing Spaces

Dylan Thomas?s ramshackle writing hut in Laugharne, WalesKerouac?s desk.Roald Dahl\'s Writing hut from World of Interiors..... My hero :)Albert Einstein\'s desk on the day he died, April 15, 1955Martin Amis
03-08-2017 19:00 - ( interior decoration )
Natural breeze & lighting symphony / MW archstudio

Social House by Xintiandi / Kokaistudios

Hybrid and holistic, Social House by Xintiandi is a multifunctional space comprising retail, F&B, and lifestyle elements. Positioned across two floors of the recently renovated Xintiandi Plaza in Shanghai?s central business district, the venue...
11-07-2019 19:34 - ( architecture )
Natural breeze & lighting symphony / MW archstudio

Green Curved Wall Unifies the Kitchen and Dining Space at Seoul Apartment

Cute, modern apartment in central Seoul, South Korea was reconstructed and reimagined by the Madrid based Daniel Valle Architects into a home with vital and playful character and artistic features. Read the rest of Green Curved Wall Unifies the...
20-09-2018 19:25 - ( general decoration )


-------------------------------------