Toni Areal Roof Garden / Studio Vulkan Landscape Architecture - interior design Blogs

Toni Areal Roof Garden / Studio Vulkan Landscape Architecture

Density, urbanity and exciting intensity ? 30 metres above ground in Zurich West. On the roof garden of the new University of the Arts on the site of the former Toni factory, the outdoor space creates a green oasis for students in an area where there has been a surge of new high-rises, technical buildings, chimneys, atriums and concert halls.

© Roland Bernath

Architects: Studio Vulkan Landscape Architecture

Location: Pfingstweidstrasse 94, 8005 Zürich, Switzerland

Lead Architects: EM2N Architects, Zurich; Studio Vulkan Landscape Architecture, Zurich

Area: 2600.0 m2

Project Year: 2014

Photographs: Roland Bernath, Filip Dujardin, Noemi Chow, Daniela Valentini, Roland Tännler
Engineering: Walt + Galmarini AG, Zurich

Client: Allreal Generalunternehmung AG, Zurich

© Filip Dujardin

Text description provided by the architects. Density, urbanity and exciting intensity ? 30 metres above ground in Zurich West. On the roof garden of the new University of the Arts on the site of the former Toni factory, the outdoor space creates a green oasis for students in an area where there has been a surge of new high-rises, technical buildings, chimneys, atriums and concert halls.

© Noemi Chow

Plan

Courtesy of Studio Vulkan Landscape Architecture

Here, plants grow in wooden boxes stacked to create a pixel-like rugged landscape. It is a paradoxical ga...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------