The Illusion / OBBA - interior design Blogs

The Illusion / OBBA

Snippets of rush hour in Gangnam. Windows of building cloaked with square curtain-wall building, indifferent faces, people, in dark suits with matching briefcases, waiting for elevator. They dream of a beach just like the one on their computer screens while putting up with everyday monotony. Dreaming of a fantasy world while carrying on with their repetitive routine?

© Kyungsub Shin

Architects: OBBA

Location: Seocho-gu, Seoul, South Korea

Architects In Charge: Sojung Lee & Sangjoon Kwak

Design Team: Sunhee Yoon, Hwanjong Yeo, Daae Kim, Hyunjin Choi

Area: 6636.73 m2

Project Year: 2018

Photographs: Kyungsub Shin

Structural Engineer: THEKUJO

Mep Engineering : HANA Consulting Engineers
Civil Engineer: Daongeo E&G

Lighting Engineer: Newlite

Landscape Design: Garden In Forest

Construction: Janghak Engineering & Construction

Site Coverage Area: 397.94 m2

Building To Land Ratio: 59.96% (Max. 60%)

Floor Area Ratio: 778.65% (Max. 800%)

Site Area: 663.70 m2

© Kyungsub Shin

Text description provided by the architects. Snippets of rush hour in Gangnam. Windows of building cloaked with square curtain-wall building, indifferent faces, people, in dark suits with matching briefcases, waiting for elevator. They dream of a beach just like the one on their computer screens while putting up with everyday mono...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Parkside Retirement Homes / Mindspace

12-09-2018 19:37 - ( architecture )


2016 Gift Guide: Jewelry & Accessories

Old World Weavers

A recent windfall of late Seventies issues of Architectural Digest and Southern Accents provided me with another windfall: a clutch of Old World Weavers advertisements. As you know, Old World Weavers, the luxury textile firm, was founded by Iris...
01-09-2015 19:03 - ( general decoration )
2016 Gift Guide: Jewelry & Accessories

Outside In House / Jarmund / Vigsnæs Architects

The site is located close to the sea on the south coast of Norway. The house is placed in a clearing of a surrounding forest where the terrain is calmly sloping towards the water. Due to public access to the site the house is quite enclosed, mainly...
21-12-2017 19:34 - ( architecture )
-------------------------------------