The Abacus House / studioXS - interior design Blogs

The Abacus House / studioXS

The Abacus house is designed around two paradoxical ideas: Over build on a small site and considering we are overbuilding how do we maximize the minimal resources of light and ventilation that are still available to us"An abacus is a device for making a mathematical calculation. On the Ground floor and the first floor being able to see across the length of the site, one experiences the length of the site creating a feeling of expanse and openness. Horizontal circulation was completely eliminated with the vertical circulation opening into common spaces on all floors.
© Anand Jaju

Architects: studioXS

Location: Bangalore, India

Category: Houses

Lead Architects: Shivani Kumar, Sucheth Palat , Tanika Krishnan, Meghana P

Area: 3330.0 ft2

Project Year: 2017

Photographs: Anand Jaju

Read more »

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

4 consigli per una casa #IDAstyle

19-12-2016 19:16 - ( general decoration )


Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

Share Your Style Party #30

Hello everyone!It\'s that time again.  Time for another fun link up party to see what everyone has been doing lately.  This week, Martina from Northern Nesting is your host.Hi there friends welcome to week 30 of Share Your Style!I\'m Martina...
10-09-2015 19:05 - ( interior decoration )
Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

This is How a Complex Brick Wall is Built Using Augmented Reality

Fusing augmented reality with the physical space, Fologram seeks to facilitate the construction of complex designs (for example, parametric designs that require a series of measurements, verification, and specific care) through digital instructions...
25-01-2019 19:41 - ( architecture )
Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

Eco House by BXBstudio

Located in Southern Poland, this contemporary two-storey residence was designed in 2012 by BXBstudio – Boguslaw Barnas. Description by BXBstudio This project of sustainable house is located in the protected landscape area...
12-09-2016 19:30 - ( architecture )
-------------------------------------