Shanghai Vanke Qichen Community Center / Shenzhen Huahui Design - interior design Blogs

Shanghai Vanke Qichen Community Center / Shenzhen Huahui Design

Site and BuildingThis project is located in Baoshan district, Shanghai. The project site is at a long and narrow triangular site formed by two urban roads intersecting each other at a 70-degree angle, with functions of a city exhibition center and community public facilities. At the city level, our concerns are how to effectively make the building fit to the site, form an attractive image toward the city. create a main entrance of the community, guide the traffic flow, therefore archive a multi-layer public space and vivid image of urban life.

Open Space at the Entrance. Image © Chao Zhang

Architects: Shenzhen Huahui Design

Location: Luobei Rd, Baoshanqu, Shanghai, China

Lead Architects: Cheng Xiao

Design Team: Shibo Yin, Qifan He
Owner: Shanghai Vanke

Area: 4277.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Chao Zhang

Perspective view of the street corner. Image © Chao Zhang

Site and Building
This project is located in Baoshan district, Shanghai. The project site is at a long and narrow triangular site formed by two urban roads intersecting each other at a 70-degree angle, with functions of a city exhibition center and community public facilities. At the city level, our concerns are how to effectively make the building fit to the site, form an attractive image toward the city. create a main entrance of the community, guide the traffic flow, therefore archive a multi-layer public s...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------