Scheune Minden / Architekten Stein Hemmes Wirtz - interior design Blogs

Scheune Minden / Architekten Stein Hemmes Wirtz

The building on the edge of the forest of Minden an der Sauer stood empty for many years. Externally exposed to decay, its former use was still readable inside: a stable with a feeder on the ground floor and the large hay storage with signs of installation of a micro-apartment on the upper floor.

© Linda Blatzek Photography

Architects: Architekten Stein Hemmes Wirtz

Location: Minden, Germany

Lead Architect: Roger Wirtz

Area: 220.0 m2

Project Year: 2015

Photographs: Linda Blatzek Photography

© Linda Blatzek Photography

Text description provided by the architects. The building on the edge of the forest of Minden an der Sauer stood empty for many years. Externally exposed to decay, its former use was still readable inside: a stable with a feeder on the ground floor and the large hay storage with signs of installation of a micro-apartment on the upper floor.
© Linda Blatzek Photography

Exploded Axonometric

© Linda Blatzek Photography

The client's request was to revive the building and to reuse it. Both the client and the architect saw points of contact for use as a residential building but also as an exhibition and event space. It was necessary to preserve the existing generous volume of the barn and bring it to life. All serving functions are therefore hidden in a set wooden furniture element. The furniture is accessible and generates an upper-level ...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------