Recreational Community Center « Jardin Robinson du Lignon » / Stendardo Menningen Architectes - interior design Blogs

Recreational Community Center « Jardin Robinson du Lignon » / Stendardo Menningen Architectes

The newly constructed recreational center known as the ?Jardin Robinson? occupies a strategic position surrounded by the wooded water-banks of the Rhone on one side and the public facilities of the Lignon district with an emblematic expression of a 1960's concrete on the other side.

© Federal Studio

Architects: Stendardo Menningen Architectes

Location: Vernier, Switzerland

Lead Architects: Adrien Menningen, Daniele Stendardo

Collaborators: Angel Lallana Diez-Canseco

Area: 350.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Federal Studio

© Federal Studio

Text description provided by the architects. The newly constructed recreational center known as the ?Jardin Robinson? occupies a strategic position surrounded by the wooded water-banks of the Rhone on one side and the public facilities of the Lignon district with an emblematic expression of a 1960's concrete on the other side.
© Federal Studio

Section

© Federal Studio

The building is located on a steep slope between the Lignon school and a pedestrian path leading to the water-banks of the Rhone. This position required the design and construction of a new access ramp located at the main entrance of the building for ease of accessibility.

© Federal Studio

The project proposed a folded volume in response to its context as well as mobility requirements in the vicinity. The building was des...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------