Primary School and Kindergarten Täuffelen / Morscher Architekten - interior design Blogs

Primary School and Kindergarten Täuffelen / Morscher Architekten

The Täuffelen Primary School and Kindergarten complex and its thought-through architecture for school buildings, offers pupils and teachers a maximum window seat capacity and benefits from fantastic views of the Berner Seeland.

© Damian Poffet

Architects: Morscher Architekten

Location: Burrirain 19, 2575 Täuffelen, Switzerland

Architect In Charge: Lead Architects: Morscher Architekten BSA SIA AG

Area: 1700.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Damian Poffet

Civil Engineer: Ulrich Christen AG Ingenieure, Lyss.

Electrical Engineer: Fischer Engineering AG, Orpund.

Building Services Engineer: eCon Energie+Gebäudetechnik GmbH, Lüscherz.
Landscape Architect: extra Landschaftsarchitekten AG, Bern.

Building Physics: Zeugin Bauberatungen AG, Münsingen.

© Damian Poffet

Text description provided by the architects. The Täuffelen Primary School and Kindergarten complex and its thought-through architecture for school buildings, offers pupils and teachers a maximum window seat capacity and benefits from fantastic views of the Berner Seeland.

© Damian Poffet

Project
Preserving the generous space of its outdoor surroundings, the main school building is linked with the sports hall. Both integrate perfectly and naturally into the village structure and surrounding area. The slightly sloping terrain equally characterizes the concept for the outdoor-spa...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

A Touch Of Green

03-03-2014 15:31 - ( general decoration )


Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Small Guest Cabin in Manhattan / Breitner Ciaccia ? Office of Architecture

For the design of a small guest cabin with all the fixings on an existing foundation, BC?OA treated this 12\' x 15\' footprint - well smaller than a single car garage - as a little jewel box, packed... [[ This is a content summary only. Visit...
22-01-2019 19:25 - ( general decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Tea, Cake and Conversation....... The ultimate stress buster!

Tea, Cake and good consersation... the ultimate stress buster!Oh how i love tea. I swear it helps keep me sane(ish). The last couple of months have been a little tough. Back to work after 15 months of maternity, then changing jobs, my LO starting...
19-09-2015 19:00 - ( interior decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

OOIIO Architecture developed a deep refurbishment in a cattle farm, located in a privileged enclave of the fields of Castilla, to adapt it to sports facilities for the training and care of jumping competition horses
29-04-2018 19:36 - ( architecture )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
-------------------------------------