Prajay Chit Funds Office / Design Experiment - interior design Blogs

Prajay Chit Funds Office / Design Experiment

Intention and identity were the two challenges presented to design experiment When asked to renovate an old building for a chit funds office.  The intention of the company was clear, to instill confidence in the chit funds offices' potential customers. The chit funds industry has been fraught with scandals, from owners shutting shop abruptly, to refusing to pay up to its customers, so the architects came up with a novel way to propagate trust amongst its patrons. A simple design intervention in terms of installing a large continuous scrolling LED strip, broadcasting how much the company paid out to its customers that week. The designers felt that, by increasing such evident transparency, it would be possible to earn the trust of its patrons.
© Abhitej Velore

Architects: Design Experiment

Location: Ramkoti, Koti, Hyderabad, Telangana, India

Category: Renovation

Architect: Mani Teja Gandhe

Principle Architect: Sarojini Dantapalli

Principle Designer, Graphic Design: Abhitej Velore

Area: 260.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Abhitej Velore, Anees Tasneem

Read more »

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Share Your Style Party #30

10-09-2015 19:05 - ( interior decoration )


-------------------------------------