PART STUDIO / XuTai Design And Reseach - interior design Blogs

PART STUDIO / XuTai Design And Reseach

The SPACE finds its charm in transfiguring the materialistic to human perceptions. In a particular moment, the materiality and form are transformed to emotions by the space. It generates rich experiences while facilitating human diversity.

Facade. Image © Susan Tan

Architects: XuTai Design And Reseach

Location: East China Normal University Gymnasium, Shanghai, China

Design Team: Tianbao Yang, Sophie Sheng

Area: 320.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Susan Tan

Panorama. Image © Susan Tan

Text description provided by the architects. The SPACE finds its charm in transfiguring the materialistic to human perceptions. In a particular moment, the materiality and form are transformed to emotions by the space. It generates rich experiences while facilitating human diversity.

Central classroom. Image © Susan Tan

In the case of PART STUDIO, an institution on art education, the space takes the form of a 25x10 m2 square with the building?s mechanical and electrical equipment platform as the entrance rooftop. Inner space meets various needs: a teaching studio for 30 people, which can be converted to a lecture/exhibition hall for 50 people; 4 separate smaller studios, offices, reception rooms, VIP lounges, bathrooms, store-rooms, etc. 

Diagram

Confronted with the unfriendly surroundings, the initial idea is to mark off the interior from the exterior, and to blur the boundary between indoor areas. The scope and numbers of windows have been extended by outdoor walls to maximize natural lighting. And the glassy fences serve to provide undisrupted views while separating landscape and screening the equipment from view. 
Hallway. Image © Susan Tan

The original partition boards have been removed to create an all-open space. The independent studios have been comparted by ceiling-high and transparent glass walls to guarantee desired functions and views, and to eliminate the sense of confinement. 

Hallway. Image © Susan Tan

A circular block combining the corridor and landscape has been designed to facilitate exhibitions and lectures, forming a continuous and draughty traffic in the space. 

Hallway. Image © Susan Tan

In the major studio, desks and chairs can be re-arranged in the storing space on the occasion of an exhibition. Old-aged wooden floorboards and lath bricks have been preserved on the ground made of tiles and concrete.

Reception room. Image © Susan Tan

Despite the small departure from our initial concept due to cost-efficiency and time limit, users of this space recognize its multi-functional construction which inspires intriguing atmosphere and interesting stories.

Toilet mirror. Image © Susan Tan

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Green West House by Source Architects

21-12-2016 19:25 - ( architecture )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Best Design References for Theatres

Best design references are here presented here in this post. We all know that the theatre as a project is a huge investment. Also, there are many rules that should be followed in order to build a proper and fully functional theatre. So, the theatre...
15-03-2018 19:35 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

36 Cool Copper Table Lamps To Warm Up Your Interior

Don?t like the cold tones of silver and chrome" Find gold and brass furnishings appear too tacky" Sophisticated copper is the element for you. We?ve combined the traditional table lamp with unusual copper fixtures, bringing you a stellar...
08-11-2017 19:11 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Citysens: A Modular Vertical Garden for Urban Dwellers

A new, modular vertical garden that\'s perfect for city dwellers - no green thumb required.
16-12-2014 14:28 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Sordo Madaleno Arquitectos Shares Proposal for Hotel and Residential Project in Mexico

Sordo Madaleno Arquitectos (SMA) has revealed their recent competition proposal for St Regis Los Cabos, a 12.4-hectare hotel and residential project on the southern tip of the Gulf of California in Mexico, bordering the Pacific Ocean.
15-03-2017 19:25 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Maison et Objet?s 2017 Designer of the Year: Pierre Charpin

A showcase to celebrate the fruitful collaboration between Pierre Charpin and Ligne Roset.
07-02-2017 19:05 - ( general decoration )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

I-CAT Offices and Warehouse / Earthworld Architects & Interiors

The Client?s brief was to create a flagship building based on ecological sustainable principles which would showcase their philosophy toward the natural environment. Thus, the design response was a building that would be sustainable on all three...
06-08-2016 19:22 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

This Underground Bathhouse on the Korean Border Questions Architecture's Role in Geopolitical Tension

Since 1953, the 160-mile (260 kilometer) strip of land along the Korean Peninsula\'s 38th parallel has served as a Demilitarized Zone between North and South Korea. The DMZ is more than a border; it\'s a heavily guarded, nearly four-mile-wide (6...
09-04-2017 19:28 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

"A Sight to Sea" - Seaside, Florida

Have you ever gone on vacation and were so excited to discover the place you were staying was so much more than you were expecting"" That\'s what happened when we got to our condo "A Sight to Sea" in Seaside, Florida! I found it on VRBO and...
14-03-2014 15:23 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Around the house

As much as I detest my house and am dying to build a new one, I keep trying to keep myself from going crazy while stuck here by continuing to do small projects and picking up little things here and there I totally don\'t need or have room for...
21-10-2013 20:32 - ( interior decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Garden Studio Gym in North London / EASTWEST ARCHITECTURE

The brief was to create a workout studio in the rear garden of our client?s house as there was no gym in the local área of Walthamstow Village. Our response was to design a contemporary interpretation of a garden ?shed? that we now call the Garden...
09-04-2017 19:28 - ( architecture )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Morphosis Employs Fiber-Reinforced Facade for Kolon Headquarters in Seoul

Morphosis Architects has revealed their designs for a new headquarters for manufacturing corporation The Kolon Gorup to be located in in emerging Magok district of Seoul, South Korea. Part of a revitalization effort fostered by the Seoul...
10-02-2017 19:38 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

[+] Modular Kitchen Ideas For Small Kitchen

Image Source: Modular Kitchen Ideas For Small Kitchen SEEMA KHOSLADirector & Designer, Ideas Kitchens n InteriorsWhile modular kitchens are advised for affluence and functionality, they additionally attending chichi and stylish....
21-04-2018 19:05 - ( interior decoration )
-------------------------------------