Marian. Family House in Ullastrell / Carles Marcos - interior design Blogs

Marian. Family House in Ullastrell / Carles Marcos

The house sits on the southeast slope of Ullastrell, a tranquil village about 45 minutes from Barcelona. An old concrete mass wall contains the inclined terrain, which is 4 meters high above the street. We chose to preserve it and reinterpret it as a plinth for the new building. The wall becomes the base on which the new house is set. The house, for a couple, must be comfortable, economical and expandable in the future. We propose the program as an addition to rooms that are juxtaposed parallel to the direction of the street, thus occupying as little space as possible on the ground.

© José Hevia

Architects: Carles Marcos

Location: Ullastrell, Spain

Area: 195.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: José Hevia
Structures: Laia Marín

Installations Consultant: Lluís Duart S.L.P

Collaborators: Oriol Serra

© José Hevia

Text description provided by the architects. The house sits on the southeast slope of Ullastrell, a tranquil village about 45 minutes from Barcelona. An old concrete mass wall contains the inclined terrain, which is 4 meters high above the street. We chose to preserve it and reinterpret it as a plinth for the new building. The wall becomes the base on which the new house is set. The house, for a couple, must be comfortable, economical and expandable in the future. We propose the program as an addition to rooms that are juxtaposed parallel to the direction of the st...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------