Lake Shore Artist Studio / Praxis d?Architecture - interior design Blogs

Lake Shore Artist Studio / Praxis d?Architecture

The site for this artist studio is on lake shore where the shore starts to turn from west to south. The topography change brought a site condition in which the west and south periphery is 4-6 meter high retaining walls, leaving east open to lake view and north facing the neighbor at immediate adjacency. Implied by the nature of the site, we sought a piece of architecture that integrates into the topography and becomes landscape.

© Zhou Ruogu

Architects: Praxis d?Architecture

Location: Song Zhuang, Beijing, China

Project Architect: Di Shaohua

Team: Liu Xing, Zhang Xiaodong

Area: 400.0 m2

Project Year: 2012

Photographs: Zhou Ruogu, Praxis d?Architecture, Yang Yuguang
Client: Private

Budget: 3500RMB / sqm

Structure & Wall: Concrete frame & CMU blocks

Exterior Finishing: Cement pressure plate & wood deck

Interior Finishing: Gypsum board with wall paint & blue stone flooring

Interior Lighting Fixture: Energy efficient fluorescent tubes

© Praxis d?Architecture

From the architect. The site for this artist studio is on lake shore where the shore starts to turn from west to south. The topography change brought a site condition in which the west and south periphery is 4-6 meter high retaining walls, leaving east open to lake view and north facing the neighbor at immediate adjacency. Implied by the nature of the site, we sought a pie...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------