Intop Office / JM Studio Architektoniczne - interior design Blogs

Intop Office / JM Studio Architektoniczne

Personalized headquarters ? a showcase of the company dealing with civil engineering.  

© Mariusz Purta

Architects: JM Studio Architektoniczne

Location: Warsaw, Poland

Lead Architects: Magdalena Ignaczak, Jacek Kunca

Area: 980.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Mariusz Purta

© Mariusz Purta

Text description provided by the architects. Personalized headquarters ? a showcase of the company dealing with civil engineering.  

© Mariusz Purta

Architectural design was created at the same time with interior design and this is why together they form an inseparable whole. It allowed to create a representative building perfectly fulfilling the customer?s needs. The building consists of three overlapping cuboids with different heights and different materials. 
© Mariusz Purta

Façade materials ? Cor-Ten steel, architectural concrete, steel and gabions ? all refer to materials used in civil engineering. The don?t require maintenance and get nicely covered with patina. Huge glass surfaces make the building look light. Thus the interior becomes a part of the architecture and the facades become a part of the interior. 

© Mariusz Purta

Due to the plot?s size and location and the land use plan, the building seems to have two frontals. One, ?formal?, from the main street with the gabion façade and the actual one from the small backyard. 

Site Plan

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Parkside Retirement Homes / Mindspace

12-09-2018 19:37 - ( architecture )


2016 Gift Guide: Jewelry & Accessories

Old World Weavers

A recent windfall of late Seventies issues of Architectural Digest and Southern Accents provided me with another windfall: a clutch of Old World Weavers advertisements. As you know, Old World Weavers, the luxury textile firm, was founded by Iris...
01-09-2015 19:03 - ( general decoration )
2016 Gift Guide: Jewelry & Accessories

Outside In House / Jarmund / Vigsnæs Architects

The site is located close to the sea on the south coast of Norway. The house is placed in a clearing of a surrounding forest where the terrain is calmly sloping towards the water. Due to public access to the site the house is quite enclosed, mainly...
21-12-2017 19:34 - ( architecture )
-------------------------------------