HP HOUSE / Toob Studio - interior design Blogs

HP HOUSE / Toob Studio

The house was built in suburb of a coastal city Hai Phong - a new economical zone, small and transquil.

© Lê Anh ??c

Architects: Phan ???c , Tùng D??ng

Location: Hai Phong, Vietnam

Lead Architects: Nguy?n H?ng Quang

Site Engineer : Ph?m Tú , Bùi Ng?c S?n

Area: 200.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Lê Anh ??c

© Lê Anh ??c

Text description provided by the architects. The house was built in suburb of a coastal city Hai Phong - a new economical zone, small and transquil.

© Lê Anh ??c

When making the case for the house, the owner, who is an acquaintance of us, demanded that: " There would be only me and my mother living in this house, so please do it simple " Therefore, the house was designed simply as its meaning: common structure, avalable materials on site, usual skills that local building workers can acquired.
© Lê Anh ??c

Above all others, life within the house is simple as it is, meals can be served wherever the users want them to locate, rain or sunshine will be a part of the house as it contributes to the interference of space between indoor and outdoor.

Model

There are 4 separated spaces in the house. Activities are well calculated to contact or go through the "courtyard" to increase interaction within humans ( users ) and between human and nature as much as possible. The courtyard is a common space between circul...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------