House With Two Faces / RT+Q Architects - interior design Blogs

House With Two Faces / RT+Q Architects

The Voluntarily Conserved Shophouse presented the unique opportunity to preserve a part of Singapore?s historical urban fabric as well as its architectural heritage. The house was designed as a dialogue between the new and the old. The massing is kept low due to the urban design guidelines, respecting and conserving not just its form itself but the genius loci of the street block. The unique site allowed for a double frontage ? one facing Hoot Kiam Road and the other to the neglected back-lane.
© Masano Kawana

architects: RT+Q ArchitectsLocation: SingaporeProject Year: 2020Photographs: Masano KawanaArea: 3500.0 ft2
Read more »

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------