House in Usuki / Kenta Eto Architects - interior design Blogs

House in Usuki / Kenta Eto Architects

The site is located on the rolling hills of Usuki-city in Oita Prefecture.

© Toshiyuki Yano

Architects: Kenta Eto Architects

Location: Usuki, Japan

Structural Design: Yousuke Kimura

Area: 98.12 m2

Project Year: 2018

Photographs: Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. The site is located on the rolling hills of Usuki-city in Oita Prefecture.In the vicinity, there are scattered fields and houses, and the landscape of mountainous terrain of about 600 meters high continues on the south side. In the conception process, I thought to make use of ?difference in level / viewpoint of environment / topography? going down from the mountains in the south to the plain, rising again from the plain to the north side hill where the site is located.In addition, I thought about the shape that the building volume does not disturb the beautiful landscape that spreads all four points of the compass, and the shape that is on the extension of the environment and topography.
© Toshiyuki Yano

Section

© Toshiyuki Yano

The building appears as a slope that is neither a roof nor a wall.A slope of gradient 4.5 / 10 (about 24 degrees) allows a person to climb directly from the ground line (GL). You can feel the viewpoint of the level difference with a sense of movement different from the stair space, and also climb up slowly and move around ...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------