House in Guimarães / Correia/Ragazzi Arquitectos - interior design Blogs

House in Guimarães / Correia/Ragazzi Arquitectos

The program consisted of the rehabilitation of an existent construction which, given its state of degradation, functioned only as support for the agricultural activity, however, it was necessary to consider an area for housing. The existent construction consisted of an area of traditional stone masonry walls and a late addition of poor characteristics and state of conservation in plastered brick walls. We’ve opted to demolish the latter in order to highlight the original features of the stone volume. In the farm existed also other traditional constructions of great interest such as a granary, a mill, a tank, and a stone threshing floor.

© Nicola Belluzi

Architects: Correia/Ragazzi Arquitectos

Location: Guimarães, Portugal

Architects In Charge: Graça Correia, Roberto Ragazzi
Area: 358.5 m2

Project Year: 2018

Photographs: Nicola Belluzi

Collaborators: Alice Moreno, Andres Jover, Diogo Nogueira, Francesca Gramegna, Hugo Natário, Rafaela Pinto, Rita Breda

Foundations And Structures: OMEGA

Hydraulics Installations: OMEGA

Special Technical Installations: OMEGA

Electrical Installations: OMEGA

© Nicola Belluzi

Text description provided by the architects. The program consisted of the rehabilitation of an existent construction which, given its state of degradation, functioned only as support for the agricultural activity, however, it was necessary ...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------