Hillside Sanctuary / Hoedemaker Pfeiffer - interior design Blogs

Hillside Sanctuary / Hoedemaker Pfeiffer

The owner of this property came to us looking for a personal retreat inspired by a home lost to fire decades earlier in the hills of Appalachia. Our task was not to recreate it but rather to give its spirit new form in the Pacific Northwest. Taking inspiration from its remote site in the San Juan Islands, our team envisioned a series of simple stone volumes. From that concept emerged the main house and a guest house, each responding to its own unique location on the site. Together they provide friends and family with comfortable accommodation while offering a sanctuary for the owner at the main home.
© Kevin Scott

Architects: Hoedemaker Pfeiffer

Location: United States

Category: Houses

Lead Architects: Steve Hoedemaker, Todd Beyerlein

Area: 4463.0 ft2

Project Year: 2017

Photographs: Kevin Scott

Read more »

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

4 consigli per una casa #IDAstyle

19-12-2016 19:16 - ( general decoration )


Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

Share Your Style Party #30

Hello everyone!It\'s that time again.  Time for another fun link up party to see what everyone has been doing lately.  This week, Martina from Northern Nesting is your host.Hi there friends welcome to week 30 of Share Your Style!I\'m Martina...
10-09-2015 19:05 - ( interior decoration )
Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

This is How a Complex Brick Wall is Built Using Augmented Reality

Fusing augmented reality with the physical space, Fologram seeks to facilitate the construction of complex designs (for example, parametric designs that require a series of measurements, verification, and specific care) through digital instructions...
25-01-2019 19:41 - ( architecture )
Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

Eco House by BXBstudio

Located in Southern Poland, this contemporary two-storey residence was designed in 2012 by BXBstudio – Boguslaw Barnas. Description by BXBstudio This project of sustainable house is located in the protected landscape area...
12-09-2016 19:30 - ( architecture )
-------------------------------------