Gwacheon Residence / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects - interior design Blogs

Gwacheon Residence / Kim Seunghoy (Seoul National University) + KYWC Architects

The Gwacheon residence required a fundamentally different attitude and concepts in terms of constructing the house. The house comprises of various motifs, including environmentally friendly features, a direct symbiosis of modern life and nature, ways to generate the house fully becoming the aesthetics of the house, with the light and simple logic of tectonics and, yet everything encapsulates the principles of ?simplicity?.

© Kim Jaekyung

Architects: KYWC Architects, Kim Seunghoy (Seoul National University)

Location: Gwacheon-si, South Korea

Lead Architects: Kim Seunghoy (Seoul National University) + Kang Wonphil (KYWC)

Project Team: Jeong Hwataek, Kim Hana

Area: 185.49 m2

Project Year: 2007

Photographs: Kim Jaekyung

Structural Engineer: Yoon Koojo Structural Engineering Co.

Construction: Ean R&C (Kim Jongkyu)

© Kim Jaekyung

Text description provided by the architects. The Gwacheon residence required a fundamentally different attitude and concepts in terms of constructing the house. The house comprises of various motifs, including environmentally friendly features, a direct symbiosis of modern life and nature, ways to generate the house fully becoming the aesthetics of the house, with the light and simple logic of tectonics and, yet everything encapsulates the principles of ?simplicity?.

© Kim Jaekyung

The house mainly faces southwest, along with the coordinates of the land. Natural heating and cooling are achieved through the double skin, which is a kind of passive solar energy technique, so the house becomes like a greenhouse in the winter and breezes are funnelled upward during the summer. Even though the walls offer sufficient insulation, the windows facilitate a cross ventilation system. As the roof looks towards the south, solar-cells are installed on the sloped roof to generate the energy. The size and inclination of the roof were adjusted to the altitude and gradient of the sun. The sloped roof is segmented into several sections and is the result of ?aesthetic intentions? and ?engineering needs?.
© Kim Jaekyung

A skylight was installed on the upper side of the living room, thereby allowing bright sunlight to penetrate the deepest recesses of and to invite the sky into the house, thereby presenting the experience of the sun, the moon and stars from inside. My intention for the house was to give it the most lightweight structure that was possible by using a minimal amount of steel frame materials, reducing the thickness of the walls to a minimum, producing less waste material when the house gets eventually demolished, and making use of recyclable components. The composition of the house is also simple. Facility cores are situated behind the stairway, thus enabling efficient conducting of movement of the facility line. This means that most of the areas in the house can be repositioned and restructured...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

[+] Kitchen Designs With Wine Coolers

13-11-2017 19:03 - ( interior decoration )


Wish School / grupo garoa

The Life-Changing Magic of Tidying Up by Marie Kondo

You know how I was talking recently about buying a little home, a sweet cottage, somewhere in Germany, Denmark (or possibly the Dutch/German border near the coast) that we could visit some weekends and in the summer" I still haven’t...
17-02-2015 00:13 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Tyche Signature Cable Bracelets are available online

 Tyche signature thin cable bracelets are now available at Tychejewelry.comA blog about home decorating ideas, interior design, fashion trends, jewelry and shopping suggestions for the chic and modern women.
27-11-2014 19:26 - ( interior decoration )
Wish School / grupo garoa

Colorful and Original Movie Theater in Slovakia

If some movie theaters can tend to be uncomfortable due to the lack of space, the one designed by Michal Stasko in the city of ?amorín, Slovakia, doesn’t correspond to this description. Multicolored footstools have indeed replaced the rows of...
12-10-2016 19:38 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Maison et Objet?s 2017 Designer of the Year: Pierre Charpin

A showcase to celebrate the fruitful collaboration between Pierre Charpin and Ligne Roset.
07-02-2017 19:05 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Contemporary ?Black Box? Home Extension in Montreal

Natalie Dionne Architecture completed BLACK BOX II, an architecture addition for a residence in Montreal, Canada. Conceived as a jewelry box, the extension is covered with large plates of black fiber cement, with a perforated motif for the loggia,...
04-12-2017 19:15 - ( general decoration )


Wish School / grupo garoa

[+] Restaurant Kitchen Designers In Bangalore

Image Source: Restaurant Kitchen Designers In Bangalore Gabrielle Lurie/ReutersImage Source: It\'s been a wild year for tech in San Francisco.Some of the city\'s tech stalwarts, like Twitter and Uber, have been rocked by altercation...
13-02-2018 19:02 - ( interior decoration )
Wish School / grupo garoa

Hyatt Regency Hotel Amsterdam / van Dongen-Koschuch

Situated on the site of a former children?s hospital on the Sarphatistraat in Amsterdam, the 5 star Hyatt Regency hotel, will be the first of its kind in the Netherlands. The historic hospital building is transformed as part of a new 211 room hotel....
27-09-2017 19:30 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Rigorous Geometry Contrasting A Peaceful Natural Landscape: 4 Springs Lane Residence in Virginia

4 Springs Lane residence in Rappahannock County, Virginia, USA is the result of extensive site investigation, including erecting scaffolding at various locations. The final house placement has been chosen by the team at Robert M. Gurney Architect up...
03-09-2014 12:53 - ( exterior decoration )
Wish School / grupo garoa

OMA's Bibliothe?que Alexis de Tocqueville in Caen Slated to Open in 2017

The official opening date for Caen\'s new public library, designed by Rotterdam-based practice OMA, has been slated for January 13, 2017. The Bibliothèque Alexis de Tocqueville will serve as the main library for the metropolitan region of Caen la...
24-10-2016 19:34 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Go retro

A bright teatowel or jolly cushion is such an easy way to add character to neutral rooms. Introduce a retro vibe with 60s-inspired home textiles from Lilly Loray ? aka talented designer, Bryony Disbury. How did Lilly Loray come about" I used to be...
28-05-2015 19:10 - ( exterior decoration )


Wish School / grupo garoa

Casa Luna ? A Place to Escape and Relax

Contemporary Italian project of a house in almost industrial scale ? large spaces, high ceilings, raw concrete shells, neon lights. This creation of Buratti Architetti is rich of textures and materials, faces and plays of light. The signature neon...
24-06-2016 19:14 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Spin Ceramics Lands in New York City

Spin Ceramics brings their simple and organic porcelain objects to New York City.
02-01-2015 00:15 - ( general decoration )
-------------------------------------