Grass Garden / JIEJIE STUDIO - interior design Blogs

Grass Garden / JIEJIE STUDIO

This project is a transformation of a courtyard to a tea house in a hutong in Beijing. The site is a rectangular courtyard with an area of about 100 square meters.

Shadow Island | Cloud Corridor. Image © Xiaoqi

Architects: JIEJIE STUDIO

Location: Cao Yuan Hu Tong, DongZhiMen, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China

Lead Architects: Guanyu Ming

Project Partners: Xiaofeng Jie, Ming Qi

Area: 100.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Xiaoqi, Haolei Guan, Hui Liang, Guanyu Ming

Grass Garden Entrance. Image © Hui Liang

Text description provided by the architects. This project is a transformation of a courtyard to a tea house in a hutong in Beijing. The site is a rectangular courtyard with an area of about 100 square meters.
Northeast Aerial View of Grass Garden. Image © Xiaoqi

Based on the corridor connecting all the buildings in Courtyard house in Beijing, the concerpt of ?corridor space? is introduced: beside the four walls of courtyard, a new corridor space is added, with the door-facade of traditional form. While opening the façade, it is a corridor; while closing the façade, it is a room space. Inside the corridor, intellectuals and tea guests, sitting around, drink tea and discuss together.

Bamboo Space | Cloud Corridor | Sisi Dock. Image © Xiaoqi

Plan

In the courtyard, the tile on the floor is a metaphor of water, with corridor suspended above t...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------