Es Carnatge House / Miel Arquitectos - interior design Blogs

Es Carnatge House / Miel Arquitectos

With the aim of shielding the house from the 3-storey semi-detached houses in this seafront neighbourhood, it was designed as a single-storey home with a capital H shape, consisting of two long parallel rectangles joined by a large open room in the centre.

Cortesía de Miel Arquitectos

Architect: Miel Arquitectos

Location: Can Pastilla, Spain

Area: 205.0 m2

Project Year: 2013

Photographer: Courtesy of Miel Arquitectos

Technical Architect: Carme Mª Aguiló Mora

Engineer: Joan Toni Mercadal

Builder: Salis Construcciones

Cortesía de Miel Arquitectos

Text description provided by the architects. With the aim of shielding the house from the 3-storey semi-detached houses in this seafront neighbourhood, it was designed as a single-storey home with a capital H shape, consisting of two long parallel rectangles joined by a large open room in the centre.
Cortesía de Miel Arquitectos

Ground floor plan

Cortesía de Miel Arquitectos

This open space contains the living room-dining room and extends outside through the 7 m wide windows on either side, each opening onto an outdoor patio. The capital H structure brings the outdoors into the living space and ensures privacy from neighbours. The orientation also makes the most of local wind patterns.

Axonometric

The first long rectangle houses services: the garage, machine room, laundry r...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------