Deck House / FRARI - architecture network - interior design Blogs

Deck House / FRARI - architecture network

The challenge of this project was the expansion of a single-family house, with five years of existence. The house had weaknesses in its spatial organization, with missing space in some areas and wasted space in another ones.

© ITS ? Ivo Tavares Studio

Architects: FRARI - architecture network

Location: Portugal

Architect In Charge: Maria João Fradinho

Team: Ángel Delfín, Amparo Salvador, Norally Faustino, Rafael Morais

Area: 600.0 m2

Project Year: 2015

Photographs: ITS ? Ivo Tavares Studio

© ITS ? Ivo Tavares Studio

Text description provided by the architects. The challenge of this project was the expansion of a single-family house, with five years of existence. The house had weaknesses in its spatial organization, with missing space in some areas and wasted space in another ones.Besides, the house had no relation with green surroundings, it was needed a study that could restore the relationship between the inner and outer space.

© ITS ? Ivo Tavares Studio

The unification of the two initial plots, with a total of about 1300 m2, allowed a new configuration of the volume, that was extended horizontally, reinforcing the connection with the outside environment.
Diagram

The design of the set is simple, and abstract, to reintegrate the two parts into one. For this reason the facades were partially covered with composite panels, creating a skin that unifies the architectural piece. The old and the new come together!

© ITS ? Ivo Tavares Studio

The vertical patio that limits the entry moment makes the connection between the existent construction, and new construction, leaving that part as an open area.After this transition moment, the space is open, clean, and confortable, being able to support the amount of people often invited to the house.

Ground Floor Plan

The living room is, in both sides, limited by glass walls, that provides total sunlight from the south side and, at the same time, direct access and views for the backyard, with the swimming pool, barbecue area, children?s playground, deck area and the gardens.

© ITS ? Ivo Tavares Studio

At the first floor it was added a new master bedroom, with an open toilet that connects with the bedroom, and with the patio, in a romantic atmosphere.The terrace is a private space that guarantees relaxed moments, after living in this house of busy lives.

© ITS ? Ivo Tavares Studio

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

[+] Kitchen Designs With Wine Coolers

13-11-2017 19:03 - ( interior decoration )


Wish School / grupo garoa

The Life-Changing Magic of Tidying Up by Marie Kondo

You know how I was talking recently about buying a little home, a sweet cottage, somewhere in Germany, Denmark (or possibly the Dutch/German border near the coast) that we could visit some weekends and in the summer" I still haven’t...
17-02-2015 00:13 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Tyche Signature Cable Bracelets are available online

 Tyche signature thin cable bracelets are now available at Tychejewelry.comA blog about home decorating ideas, interior design, fashion trends, jewelry and shopping suggestions for the chic and modern women.
27-11-2014 19:26 - ( interior decoration )
Wish School / grupo garoa

Colorful and Original Movie Theater in Slovakia

If some movie theaters can tend to be uncomfortable due to the lack of space, the one designed by Michal Stasko in the city of ?amorín, Slovakia, doesn’t correspond to this description. Multicolored footstools have indeed replaced the rows of...
12-10-2016 19:38 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Maison et Objet?s 2017 Designer of the Year: Pierre Charpin

A showcase to celebrate the fruitful collaboration between Pierre Charpin and Ligne Roset.
07-02-2017 19:05 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Contemporary ?Black Box? Home Extension in Montreal

Natalie Dionne Architecture completed BLACK BOX II, an architecture addition for a residence in Montreal, Canada. Conceived as a jewelry box, the extension is covered with large plates of black fiber cement, with a perforated motif for the loggia,...
04-12-2017 19:15 - ( general decoration )


Wish School / grupo garoa

[+] Restaurant Kitchen Designers In Bangalore

Image Source: Restaurant Kitchen Designers In Bangalore Gabrielle Lurie/ReutersImage Source: It\'s been a wild year for tech in San Francisco.Some of the city\'s tech stalwarts, like Twitter and Uber, have been rocked by altercation...
13-02-2018 19:02 - ( interior decoration )
Wish School / grupo garoa

Hyatt Regency Hotel Amsterdam / van Dongen-Koschuch

Situated on the site of a former children?s hospital on the Sarphatistraat in Amsterdam, the 5 star Hyatt Regency hotel, will be the first of its kind in the Netherlands. The historic hospital building is transformed as part of a new 211 room hotel....
27-09-2017 19:30 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Rigorous Geometry Contrasting A Peaceful Natural Landscape: 4 Springs Lane Residence in Virginia

4 Springs Lane residence in Rappahannock County, Virginia, USA is the result of extensive site investigation, including erecting scaffolding at various locations. The final house placement has been chosen by the team at Robert M. Gurney Architect up...
03-09-2014 12:53 - ( exterior decoration )
Wish School / grupo garoa

OMA's Bibliothe?que Alexis de Tocqueville in Caen Slated to Open in 2017

The official opening date for Caen\'s new public library, designed by Rotterdam-based practice OMA, has been slated for January 13, 2017. The Bibliothèque Alexis de Tocqueville will serve as the main library for the metropolitan region of Caen la...
24-10-2016 19:34 - ( architecture )
Wish School / grupo garoa

Go retro

A bright teatowel or jolly cushion is such an easy way to add character to neutral rooms. Introduce a retro vibe with 60s-inspired home textiles from Lilly Loray ? aka talented designer, Bryony Disbury. How did Lilly Loray come about" I used to be...
28-05-2015 19:10 - ( exterior decoration )


Wish School / grupo garoa

Casa Luna ? A Place to Escape and Relax

Contemporary Italian project of a house in almost industrial scale ? large spaces, high ceilings, raw concrete shells, neon lights. This creation of Buratti Architetti is rich of textures and materials, faces and plays of light. The signature neon...
24-06-2016 19:14 - ( general decoration )
Wish School / grupo garoa

Spin Ceramics Lands in New York City

Spin Ceramics brings their simple and organic porcelain objects to New York City.
02-01-2015 00:15 - ( general decoration )
-------------------------------------