CTN House / Brengues Le Pavec architectes - interior design Blogs

CTN House / Brengues Le Pavec architectes

The compact and opaque typology of the buildings of the original house did not take advantage of the landscaping quality offered by the immediate proximity of a public park. To meet the need for expansion, the agency recommended that the house is renovated by occupying the night area, giving it more intimate spaces, and designing a contrasting extension, by means of a very open volume for the day spaces.

© Marie-Caroline Lucat

Architects: Brengues Le Pavec architectes

Location: Montpellier, France

Lead Architects: Julien Brengues, Lionel Le Pavec

Area: 205.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Marie-Caroline Lucat

Collaborators: BET BASE, BET DEC
© Marie-Caroline Lucat

Text description provided by the architects. The compact and opaque typology of the buildings of the original house did not take advantage of the landscaping quality offered by the immediate proximity of a public park. To meet the need for expansion, the agency recommended that the house is renovated by occupying the night area, giving it more intimate spaces, and designing a contrasting extension, by means of a very open volume for the day spaces.

© Marie-Caroline Lucat

Floor Plan

© Marie-Caroline Lucat

The installation of a narrow extension has been designed to occupy all the exterior. This layout generates a clearer reading and identifies spaces, such as the new entranc...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Parkside Retirement Homes / Mindspace

12-09-2018 19:37 - ( architecture )


-------------------------------------