Community Center Camburi / CRU! Architects - interior design Blogs

Community Center Camburi / CRU! Architects

The community center of Cambury is a building by and for the local low-income community of Cambury, built as a social development project. The project, started in 2004 (first part of the center) , is still active in 2018 (building of the community bakery) and is run by the local community members in the form of a cooperative and local association.

© Nelson Kon

Architects: CRU! Architects

Location: Ubatuba - State of São Paulo, Brazil

Lead Architect: Sven Mouton

Collaborators: Reintje Jacobs, Jan Detavernier, Britt Christiaense

Area: 1883.68 ft2

Project Year: 2018

Photographs: Nelson Kon

© Nelson Kon

Text description provided by the architects. The community center of Cambury is a building by and for the local low-income community of Cambury, built as a social development project. The project, started in 2004 (first part of the center) , is still active in 2018 (building of the community bakery) and is run by the local community members in the form of a cooperative and local association.
© Nelson Kon

While CRU! in the form of the bamboostic-project offered technical assistance and finances to the building, the community decided all of the content and program of the building and its different parts built in different times over the last 10 years.  The community decided that the first building was to be a community center to hold gatherings, while following years o...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

29-04-2018 19:36 - ( architecture )


New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

Chivalry Road / Sketch Architects

Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   All renovations aim to improve the lives of...
27-01-2019 19:35 - ( architecture )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

12 Illustrators to Follow on Instagram

It?s the little things that can make my day just a wee bit better ? starting it with a hot cup of coffee, catching a sunny moment on an otherwise rainy day, and kisses from my overly affectionate dog Spencer are a few things that come to mind. If my...
23-10-2017 18:54 - ( interior decoration )
New Visitor Center of Cluny Museum / Bernard Desmoulin Architecte

A Touch Of Green

Lonny Lonny Lonny Cottage Living Idea House Lonny Green has always been one of my favorite colors. Since March snuck up on us (how did that happen") and St. Patty’s Day will be here before we know it, I thought we should be inspired to...
03-03-2014 15:31 - ( general decoration )
-------------------------------------