CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - interior design Blogs

CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

This is a childcare and learning center located amidst the high rise apartments, in one of the posh neigbourhoods of central Beijing, China. Its mainly targetted towards the young local families. The facility isnt strictly meant to serve children but is also open to parents and the surrounding community. The space allotted is the ground floor of an existing half ellipse shaped building with the floor height of 4 m.

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Architects: HIBINOSEKKEI, Youji no Shiro

Location: Beijing, China

Area: 432.0 m2

Project Year: 2018

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Text description provided by the architects. This is a childcare and learning center located amidst the high rise apartments, in one of the posh neigbourhoods of central Beijing, China. Its mainly targetted towards the young local families. The facility isnt strictly meant to serve children but is also open to parents and the surrounding community. The space allotted is the ground floor of an existing half ellipse shaped building with the floor height of 4 m.
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

We proceeded with ?street play in the city? as our key concept, trying to bring in the feel of streets of the old city of Beijing, in the interiors. Inorder to accomodate several activities to fulfill the different needs and likes of children, the big volume was distributed by placing container modules in a...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------