C- House / ARA Studio - interior design Blogs

C- House / ARA Studio

Due to a citizen house crisis, having an urban residence with space which is not too broad has pushed the boundary to provide the best solution to the owner. But with sustainable architecture and design a serious concern in the contemporary world. With a land area of 180m2, trimming the cost of 2nd-floor wall forwarded into a steep roof as the main facade.

© Dimar Utama

Architects: ARA Studio

Location: Mulyorejo, Indonesia

Lead Architect: Hermawan Dasmanto

Team: Adhisty Paramitha, J. Architect/Ardhi Ismana, J. Architect/Budi Rianto, Structural Advisor/Dimar Utama, Visual Graphic

Area: 180.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Dimar Utama, Veronica Paskalia

© Veronica Paskalia

Text description provided by the architects. Due to a citizen house crisis, having an urban residence with space which is not too broad has pushed the boundary to provide the best solution to the owner. But with sustainable architecture and design a serious concern in the contemporary world. With a land area of 180m2, trimming the cost of 2nd-floor wall forwarded into a steep roof as the main facade.
Floor Plan

The solid facade of the building could be seen from the edge of the road, using lightweight concrete as the major wall, and zincalume roof as the main roof, The work of the outdoor includes most everything surrounding a home?s exterior. The landscape can even work with the home to choose the right spot for the house with extra mini garden on the 1st floor and 2nd floor.

© Veronica Paskalia

© Dimar Utama

Research supports daylighting?s positive effect on building performance and human health, In the practice of architecture, daylighting refers to the use of natural light, be it brilliant sunlight or muted overcast light, to support the visual demands of building occupants. Also, reduce the cost to cut the production damage. This house has its own 2 natural lighting scheme with voids and skylights at the end of the saddle roof, the light will be reflected then enters the intimate space.

© Veronica Paskalia

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Green West House by Source Architects

21-12-2016 19:25 - ( architecture )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Best Design References for Theatres

Best design references are here presented here in this post. We all know that the theatre as a project is a huge investment. Also, there are many rules that should be followed in order to build a proper and fully functional theatre. So, the theatre...
15-03-2018 19:35 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

36 Cool Copper Table Lamps To Warm Up Your Interior

Don?t like the cold tones of silver and chrome" Find gold and brass furnishings appear too tacky" Sophisticated copper is the element for you. We?ve combined the traditional table lamp with unusual copper fixtures, bringing you a stellar...
08-11-2017 19:11 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Citysens: A Modular Vertical Garden for Urban Dwellers

A new, modular vertical garden that\'s perfect for city dwellers - no green thumb required.
16-12-2014 14:28 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Sordo Madaleno Arquitectos Shares Proposal for Hotel and Residential Project in Mexico

Sordo Madaleno Arquitectos (SMA) has revealed their recent competition proposal for St Regis Los Cabos, a 12.4-hectare hotel and residential project on the southern tip of the Gulf of California in Mexico, bordering the Pacific Ocean.
15-03-2017 19:25 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Maison et Objet?s 2017 Designer of the Year: Pierre Charpin

A showcase to celebrate the fruitful collaboration between Pierre Charpin and Ligne Roset.
07-02-2017 19:05 - ( general decoration )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

I-CAT Offices and Warehouse / Earthworld Architects & Interiors

The Client?s brief was to create a flagship building based on ecological sustainable principles which would showcase their philosophy toward the natural environment. Thus, the design response was a building that would be sustainable on all three...
06-08-2016 19:22 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

This Underground Bathhouse on the Korean Border Questions Architecture's Role in Geopolitical Tension

Since 1953, the 160-mile (260 kilometer) strip of land along the Korean Peninsula\'s 38th parallel has served as a Demilitarized Zone between North and South Korea. The DMZ is more than a border; it\'s a heavily guarded, nearly four-mile-wide (6...
09-04-2017 19:28 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

"A Sight to Sea" - Seaside, Florida

Have you ever gone on vacation and were so excited to discover the place you were staying was so much more than you were expecting"" That\'s what happened when we got to our condo "A Sight to Sea" in Seaside, Florida! I found it on VRBO and...
14-03-2014 15:23 - ( general decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Around the house

As much as I detest my house and am dying to build a new one, I keep trying to keep myself from going crazy while stuck here by continuing to do small projects and picking up little things here and there I totally don\'t need or have room for...
21-10-2013 20:32 - ( interior decoration )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Garden Studio Gym in North London / EASTWEST ARCHITECTURE

The brief was to create a workout studio in the rear garden of our client?s house as there was no gym in the local área of Walthamstow Village. Our response was to design a contemporary interpretation of a garden ?shed? that we now call the Garden...
09-04-2017 19:28 - ( architecture )


Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

Morphosis Employs Fiber-Reinforced Facade for Kolon Headquarters in Seoul

Morphosis Architects has revealed their designs for a new headquarters for manufacturing corporation The Kolon Gorup to be located in in emerging Magok district of Seoul, South Korea. Part of a revitalization effort fostered by the Seoul...
10-02-2017 19:38 - ( architecture )
Aërias Chair and Lounge Chair Designed by Tilla Goldberg for ClassiCon

[+] Modular Kitchen Ideas For Small Kitchen

Image Source: Modular Kitchen Ideas For Small Kitchen SEEMA KHOSLADirector & Designer, Ideas Kitchens n InteriorsWhile modular kitchens are advised for affluence and functionality, they additionally attending chichi and stylish....
21-04-2018 19:05 - ( interior decoration )
-------------------------------------