A House between a Museum and a Kitchen / Jesús Aparicio Guisado - interior design Blogs

A House between a Museum and a Kitchen / Jesús Aparicio Guisado

The renovation considers dividing the apartment into two areas: the servant and the served spaces. The first one is developed in the rear area of the house, taking advantage of the lighting and ventilation through the interior patios of the building. The only room structured with furniture is located along the main façade and facing to the most important art gallery since the XVIII century in Madrid.

© Montse Zamorano

Architects: Jesús Aparicio Guisado

Location: Los Jerónimos, Madrid, Spain

Project Year: 2017

Photographs: Montse Zamorano

Collaborators: Eduardo Blanes Pérez, Carlos Izquierdo García

Collaborating Student: Juan Carlos Bragado Peńa
© Montse Zamorano

Text description provided by the architects. The renovation considers dividing the apartment into two areas: the servant and the served spaces. The first one is developed in the rear area of the house, taking advantage of the lighting and ventilation through the interior patios of the building. The only room structured with furniture is located along the main façade and facing to the most important art gallery since the XVIII century in Madrid.

© Montse Zamorano

Floor Plan

© Montse Zamorano

The intervention wants to put in value the many positive pre-existent elements that the apartment had: a main total space, an important clear height and the reinforced concrete structure...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

A Touch Of Green

03-03-2014 15:31 - ( general decoration )


Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Small Guest Cabin in Manhattan / Breitner Ciaccia ? Office of Architecture

For the design of a small guest cabin with all the fixings on an existing foundation, BC?OA treated this 12\' x 15\' footprint - well smaller than a single car garage - as a little jewel box, packed... [[ This is a content summary only. Visit...
22-01-2019 19:25 - ( general decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Tea, Cake and Conversation....... The ultimate stress buster!

Tea, Cake and good consersation... the ultimate stress buster!Oh how i love tea. I swear it helps keep me sane(ish). The last couple of months have been a little tough. Back to work after 15 months of maternity, then changing jobs, my LO starting...
19-09-2015 19:00 - ( interior decoration )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Horse Stables in Finca Ganadera / OOIIO Arquitectura

OOIIO Architecture developed a deep refurbishment in a cattle farm, located in a privileged enclave of the fields of Castilla, to adapt it to sports facilities for the training and care of jumping competition horses
29-04-2018 19:36 - ( architecture )
Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

Mod Mix Monday #177

viaI adore the paint finish on the walls in this obviously old house.The simplicity of the tree is refreshing. Speaking of a simple tree....mine is very simple. Right now it only has lights on it and that may be as far as it gets this year.Or I...
23-12-2014 00:16 - ( interior decoration )
-------------------------------------