Residence CL by W&Li Design - interior design Blogs

Residence CL by W&Li Design

This inspiring apartment located in Taipei, Taiwan, was designed in 2018 by W&Li Design.

Description by W&Li Design
The floor plan layout of Residence C.L.twists and plans with a 45o cross. It is a very unusual type for residence.Every room keeps its individual independence and solves the problem of ventilation and insufficient lighting for the old houses. Furthermore, it can preserve the ground building materials of 1980s.There is no specific function in the neutral region which is segmented from the central linking space. It is more likely to be a buffer zone. Thanks to this space, it can wipe off the direct interference between the public and the private domain. However the neutral area becomes a communicating bridge to connect the other space. Life becomes a free creativity through the users? interflow.
Design Operation
The cornerwise slash lines in the deployment divides the space proportion to set up three rooms, two bathroom equipment and two halls and to make sure all the space has independent ventilation and sufficient light. The elevation design continues the plane oblique base to construct the space framework. It gives up the sealed compartment.The oblique walls on both sides separate the kitchen and the backfield solid space. Both new and old boundaries indicate the void areas and make the different space can divide naturally and to interact easily, keeping the flexibility of using the public territory. Geometrical elements penetrate through the space details to integrate the structure of the plane and the elevation. People can choose building materials to be the design venation. With the pure white hue bright space, it creates a vision focus. The interesting geometrical bricks mix up many varieties through combination at random. Connected with 40-year-old Taiwanese white stone building files, there are still familiar scenes on every corner. The new and old arrangement is brand new but it is not conflict. However it lasts the memories among three generations and let the space and time exist together. Photography courtesy of W&Li Design
Visit W&Li Design

Source: homeadore


How Microsoft Is Making Data-Driven Decisions to Craft its New Workplace Design Language

21-02-2018 19:36 - ( architecture )

Hideaway study

Sustainable House Integrates a Roof Terrace by Chris Pardo Design: Elemental Architecture

Wren House is a residential project designed and completed by Chris Pardo Design: Elemental Architecture… in Missoula, Montana. It was built with sustainability in mind, for the homeowner and his family have a deep respect for the environment....
13-11-2013 14:30 - ( exterior decoration )
Hideaway study

Exterior Waterproofing is What You Need for Dry Basement

Many people that live in houses are having troubles with their basements and the moisture that is happening all the time. They are trying to fix the problem with adding some kind of mortar, and other materials that should absorb the water and...
20-01-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Color Style Guide: Red Bathroom Ideas and Decor Accessories

The red bathroom ideas in this post are grouped into 4 main areas: 1) How the shade of red you use will impact the feeling and style of the bathroom, 2) what colors can you combine with red, 3) how to style your bathroom walls, and 4) what are...
19-04-2016 19:18 - ( interior decoration )
Hideaway study

Pezo von Ellrichshausen and Felice Varini's Urban Room Forges New Civic Space in Hull

A Hall for Hull with "Trois Points de Vue" by Chilean practice Pezo von Ellrichshausen and Swiss artist Felice Varini has been unveiled in the British city of Hull. Jointly commissioned by the Royal Institute of British Architects (RIBA)...
04-10-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Fan-Shaped Ginkgo Acoustic Panels by Stone Designs

The fan-shaped Ginkgo Acoustic Panel (named after the popular ancient Japanese Ginkgo tree) is a modern and fun sound-absorbing system. Presented recently at Stockholm Furniture Fair by the producing company, Stone Designs…, Gingko reduces the...
14-02-2014 19:53 - ( exterior decoration )

Hideaway study

Sonoma Wine Country by Feldman Architecture

Designed in 2017 by Feldman Architecture, this inspiring single family residence is located above the village of Healdsburg in California. Description by Feldman Architecture Comprised of two perpendicular bars atop a...
15-03-2018 19:35 - ( architecture )
Hideaway study

Beautiful Outdoor Kitchen Ideas for Summer

Summer is almost here! It’s time for cookouts, BBQ’s and outdoor entertaining.  But outdoor parties can become tedious with all that running back and forth, inside and out with serving dishes and food. The solution: Outdoor kitchens....
12-05-2015 19:48 - ( general decoration )
Hideaway study

Design Tips for Modern Closet Doors

Here are some quick styling and design tips for modern closets and their doors: No Handles: If you can, try and get closet doors that don?t have any handles. The best options are the doors that pop open when you push them. An alternative is to...
17-04-2016 19:19 - ( interior decoration )
Hideaway study

Big Data Becomes Architecture in This CNC-Milled Screen Wall for IBM

Responding in part to recent debates on how big data will affect our built environments, Synthesis Design + Architecture have teamed up with IBM Watson Analytics to design an interior feature wall for the Watson Experience Center in San Francisco....
29-04-2017 19:30 - ( architecture )
Hideaway study

Zen and Architectural Garden in California

The American architectural firm Mary Barensfeld designed this zen garden with several levels in Berkeley, California. Parquet, wooden atmosphere, patio and numerous floors filled with trees and plants: the perfect cocktail to sip a drink and bask in...
12-05-2016 19:20 - ( architecture )

Hideaway study

A Set of Wrenches that Focus on Simplicity

A set of minimalist wrenches that knocks it back down to basics and strips the shape of a typical wrench down to a simple bar.
16-12-2015 19:02 - ( general decoration )
Hideaway study

The Unexpected Low-Tech Solutions That Made the Guggenheim Bilbao Possible

This article originally appeared on under the title "How Analog and Digital Came Together in the 1990s Creation of the Guggenheim Museum Bilbao," and is used with permission.
18-10-2017 19:33 - ( architecture )