NONG STUDIO / NONG STUDIO - interior design Blogs

NONG STUDIO / NONG STUDIO

When tracing the history of Shanghai, what occurs to old Shanghainese first is Suzhou River. Industrial buildings beside the river have witnessed the prosperity and decline of concessions as well as the emergence of national industries. No. 1247, South Suzhou Road used to be the private granary of Yuesheng Du and then turned to be the warehouse of Commercial Bank of China established by Du. In April 2017, Chasing Wang who lived in America and Italy restored its façade and internal space, a respect for history.

© Chasing Wang

Architects: NONG STUDIO

Location: 1247 Suzhou South Rd., Huangpu District, Shanghai, China

Architect In Charge: Chasing Wang

Design Team: Neal Zhu, Luca Lannote (Italy), Kunyang Wang

Construction Team: Shanghai Taoyi Building Decoration Engineering Co., Ltd

Area: 180.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Chasing Wang

© Chasing Wang

Text description provided by the architects. When tracing the history of Shanghai, what occurs to old Shanghainese first is Suzhou River. Industrial buildings beside the river have witnessed the prosperity and decline of concessions as well as the emergence of national industries. No. 1247, South Suzhou Road used to be the private granary of Yuesheng Du and then turned to be the warehouse of Commercial Bank of China established by Du. In April 2017, Chasing Wang who lived in America and Italy restored its façade and internal space, a respect for history.
© Chasing Wang

It integrated history and modern elements and allowed us to learn about the past and dialogue with classics. With new artistic vitality being instilled, the ?old man? who had waited for so long finally made an elegant and graceful gesture. 

© Chasing Wang

Creativity is not a job but a lifestyle. We pursue interesting experience in design and life. Some over-standard elements are added in the vintage space so as to be immersed in free creations. Design is about nothing but elegant presentation of a space in a relaxing and bantering way.

Space Division

Elevation

Regards to functional design, we didn?t organize the space according to privacy or efficiency level which is common in traditional office design. Instead, we arrange the space based on interaction possibility. The main creator working space is situated at the entrance area. Around it is an auxiliary material space, audience space, golden bookshelf and discussion area. It?s like the space logic of a library.

© Chasing Wang

The working area is in the middle surrounded by the bookshelf material area, thus making the main creator working space an information processing hub and increasing the possibility of interaction. The golden bookshelf is a space highlight that you cannot avoid after entering the space. Its design concept sources from the Chinese saying, ?Within books, one can find houses of gold?. It disp...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

Exhibitors and visitors were back in droves for the 2017 Maison et Objet and so was a much-missed sense of fun, color and pattern.
31-01-2017 19:03 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Apple?s Campus Building Site Preparations

New apple campus is under construction since 2014 on a huge area of 2.8 million-square-foot. This spectacular creation will host the 13,000 Apple employees in one building. The plan is to be finished till 2017 and the images on the video are showing...
03-11-2016 19:33 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

An Idea of Sustainable Housing Based on the Rainwater Collection

Yantaló Volunteer House is a project that is developed by nonprofit organization – International Organization of Yantaló Volunteers. The community house for volunteers they developed, is currently under construction and is based on a...
02-11-2016 19:41 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

MakerBot Rewinds With Re-Release of 3D Printed Mixtape

After a two-year hiatus the popular 3D printed MP3 player returns with 4 GB of memory, improved user experience, and new color schemes.
12-06-2014 02:36 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Design*Sponge Sits Down with Electrolux, Pantone and Homepolish

Image above (clockwise): Design*Sponge Editor: Lauren Chorpening Day, Electrolux Designer: Narss Lapinid, Homepolish Senior Designer:
11-01-2017 19:08 - ( interior decoration )
-------------------------------------