House in Altea Hills / RGB arquitectos - interior design Blogs

House in Altea Hills / RGB arquitectos

The idea of the house comes from the concept of “catching” the landscape. So, a container frame emerges from the pool and wraps the house. This framework, due to the topography of the mountain where it is located and to create more privacy, becomes a very dynamic and continuous element, wich takes different forms as it adapts to the circumstances. Emerges from the pool, as a triangle for privacy, and reaches the deck and descends on the opposite side of the pool. The trajectory that draws, is reinforced by the linear use of artificial lighting.

© Mayte Piera

Arquitectos: RGB arquitectos

Ubicación: Altea, Alicante, Spain

Architect In Charge: Ramón Gandía Brull

Área: 253.7 m2

Año Proyecto: 2017

Fotografías: Mayte Piera

Collaborator Architects: Jose Valls, Anastasia Khlimanova

© Mayte Piera

Text description provided by the architects. The idea of the house comes from the concept of “catching” the landscape. So, a container frame emerges from the pool and wraps the house. This framework, due to the topography of the mountain where it is located and to create more privacy, becomes a very dynamic and continuous element, wich takes different forms as it adapts to the circumstances. Emerges from the pool, as a triangle for privacy, and reaches the deck and descends on the opposite side of the pool. The trajectory that draws, is reinforced by the linear use of artificial lighting.
© Mayte Piera

Willing to achieve a whole integration with the environment the house deeply-rooted with the ground and the surroundings.

1st Floor Plan

The view at the head of the house is the valley that lay to the sea. The open space giving a panoramic view of the surroundings.

© Mayte Piera

The impression of the lack of limits between the exterior and interior of the house is mainly due to the massive glass windows and the height of the ceilings. There is a smooth and fluent connection between the internal rooms encouraged by continuity of the materials between rooms.

© Mayte Piera

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

[+] Kitchen Design With Sink At Window

22-11-2017 19:01 - ( interior decoration )


Fails that will Make you Laugh out Loud

Geometry in the Stair Designs

Stairs can make a huge difference in the interior. They can add soul, dynamism and beauty in the interior design, making it more pleasant place for living. Geometry is inspiring many people and so designers and engineers and other manufacturer who...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Finding Best Balance by Feng Shui in the Kitchen

Finding balance with every existing object, making harmony with yin and yang energy, the natural environment and ourselves are the most important rules in Feng Shui learning. Every part of our home should be adjusted by these rules so we can use the...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Golnan Puratos Complex / A1Architecture

The project is a combination of various usages such as administrative areas, demo center, training rooms, multifunctional saloons, temporary warehouses and amphitheater. The different usages have come together through an organic geometry made it...
15-11-2017 19:29 - ( architecture )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Duplex in Megeve by Refuge

Located in Megève, France, this rustic duplex apartment was designed in 2012 by Refuge. Photography by Veronese Visit Refuge
02-12-2016 19:25 - ( architecture )
Fails that will Make you Laugh out Loud

ACME's Wildly Twisting Wooden Staircase Draws Inspiration From Coco Chanel?s Famous Mirror Stair

Conventional, straight-forward staircases can step aside to make room for these upgraded twisting and dynamic steps that make going upstairs a fun and enjoyable experience. London based studio, ACME has developed a staircase prototype with modern...
12-11-2017 19:28 - ( architecture )


Fails that will Make you Laugh out Loud

DeskView Standing Desk Instantly Converts Windows Into Workspace

A window-mounted, adjustable standing desk designed to securely suction and hold up to 40 lbs of weight.
08-05-2017 19:03 - ( general decoration )
Fails that will Make you Laugh out Loud

What not to do when refinishing your hardwood floor

When we first moved into this old house- I saw room after room filled with potential. Of course I also saw the flaws and things that needed to be fixed and dreamed about 'new' in place of some of the 'old worn out'.  But strangely, I...
29-06-2016 19:00 - ( general decoration )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Creative Wood Platform Inspires Childish Exploration in Massachusetts

Five Fields Play Structure is a landscape architecture project in Lexington, Massachusetts, that aims to bring the community together through play. Developed by Matter Design in collaboration with FR|SCH, the wooden structure is said to...
22-08-2017 18:54 - ( exterior decoration )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Layers and Colours Defining The Stacked House in Montreal, Canada

This 2,518 square feet is a project defined by NatureHumaine… in Montreal, Canada. The Stacked House‘s exterior, for this is the house’s name, exhibits an interesting blend of materials, each floor boasting different colours and...
15-08-2013 12:07 - ( exterior decoration )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Hospital’s Functional Designing

Hospital’s designs must be ultimately functional and carefully designed. In fact, they are one of the most important places in any society and  they must satisfy all of the needs of the population. Therefore, depending of the number of the...
23-09-2017 19:35 - ( architecture )


Fails that will Make you Laugh out Loud

The Home of... Fashion Designer Samantha Pleet

Samantha Pleet\'s Williamsburg apartment. Samantha Pleet at home on her beautiful Togo SofaNatural Salvaged Wood Shelves in Samantha Pleet\'s Williamsburg apartmentSamantha Pleet\'s Williamsburg Apartment: Bed posts made from Birch...
25-03-2014 14:30 - ( interior decoration )
Fails that will Make you Laugh out Loud

Equestrian Center in Luxelakes Eco-City / Chengdu Wide Horizon Investment Group

The equestrian stable is designed with two major approaches: the use of traditional skills and natural materials, the application of large-scale tensioned membrane. The biggest problem to build with bricks is the structure form. A traditional brick...
09-05-2017 19:31 - ( architecture )
-------------------------------------