House Extention in Lviv / replus design bureau - interior design Blogs

House Extention in Lviv / replus design bureau

As the family extended the residents have preferred to enlarge their home rather than moving elsewhere, as they are in love with their neighborhood and the city. Adding the extension in inner courtyard architects divided the house in two separate partitions.

Courtesy of replus design bureau

Architects: replus design bureau

Location: Lviv, Ukraine

Architects In Charge: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych

Area: 360.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Maksim Sosnov

Courtesy of replus design bureau

Text description provided by the architects. As the family extended the residents have preferred to enlarge their home rather than moving elsewhere, as they are in love with their neighborhood and the city. Adding the extension in inner courtyard architects divided the house in two separate partitions.

© Maksim Sosnov

Most of all architects wanted to connect the interior with exterior and the landscape. The house that was previously built by the principles of traditional architecture was to be open to the space and nature. For this main purpose  huge built-in pots for plants and large trees on the first and on the terrace of the second floor were made close to the glass to be totally  connected with the interior  

Axonometric

The place of the main element of the design of the exterior took thin elegant steel column at the entrance which supports the second floor and the roof.  Such decision was a significant challenge and risk for engineers and builders, but eventually all agreed that it was worth it.
© Maksim Sosnov

Also, due to the lack of space on the site and the proximity of neighboring houses, architects had to look for a solution to preserve the privacy of the inhabitants. This element has become the large wall that serves as a barrier to both - the children's bedroom on the ground floor and the dining terrace on the second.

Floor Plan

When choosing materials for decoration, architects have preferred only raw and natural materials. So copper that was artificially oldered was the choice. Due to its heterogeneity and coloration close to the natural green, architects decided to sculpt the main major wall and all the elements of the roof and gutters. Heat-treated ash terrace board and a number of metal elements became complementary.

© Maksim Sosnov

Since the residents had to leave during the reconstruction period, the architects faced the primary task of implementing the project in a few months. So they decided to use thin, lightweight, prefabricated frame for the main construction. It can be mounted quickly and allowed to work in cold weather, witch was very important because of the year period that was during the project.

Courtesy of replus design bureau

As most of the reconstruction project affected only part of the building, the preserving of many interior elements and landscap...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

Exhibitors and visitors were back in droves for the 2017 Maison et Objet and so was a much-missed sense of fun, color and pattern.
31-01-2017 19:03 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Apple?s Campus Building Site Preparations

New apple campus is under construction since 2014 on a huge area of 2.8 million-square-foot. This spectacular creation will host the 13,000 Apple employees in one building. The plan is to be finished till 2017 and the images on the video are showing...
03-11-2016 19:33 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

An Idea of Sustainable Housing Based on the Rainwater Collection

Yantaló Volunteer House is a project that is developed by nonprofit organization – International Organization of Yantaló Volunteers. The community house for volunteers they developed, is currently under construction and is based on a...
02-11-2016 19:41 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

MakerBot Rewinds With Re-Release of 3D Printed Mixtape

After a two-year hiatus the popular 3D printed MP3 player returns with 4 GB of memory, improved user experience, and new color schemes.
12-06-2014 02:36 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Design*Sponge Sits Down with Electrolux, Pantone and Homepolish

Image above (clockwise): Design*Sponge Editor: Lauren Chorpening Day, Electrolux Designer: Narss Lapinid, Homepolish Senior Designer:
11-01-2017 19:08 - ( interior decoration )
-------------------------------------