Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd. - interior design Blogs

Guigu SPA Pavilion / Lin Kaixin Design Co., Ltd.

Unlike the general SPA salon, it does not open for business, but provides an opportunity to life-loving people to experience ?another? place. In space creation, it focuses on the richness and layering of forms as well as the tacit degree with the project temperament. The pavilion attaches importance to the interspersed and staggered layout aesthetics. Bridge and water is used to connect the space of the reception hall and lounge by bridge and water, corridor is used to connect the space of lounge and physiotherapy area; and transparent sliding door is used to connect the space of bathing zone and massage zone. The overall spatial structure planning makes full use of ?winding path?, an oriental garden way to express the cultural and spirit pattern between landscape, object and people. 

© Wu Yongchang

Architects: Lin Kaixin Design Co., Ltd.

Location: Fuzhou, Fujian, China

Presiding Designer: Lin Kaixin

Participating Designer: Chen Qiang

Area: 330.0 sqm

Project Year: 2013

Photographs: Wu Yongchang

© Wu Yongchang

From the architect. Unlike the general SPA salon, it does not open for business, but provides an opportunity to life-loving people to experience ?another? place. In space creation, it focuses on the richness and layering of forms as well as the tacit degree with the project temperament. The pavilion attaches importance to the interspersed and staggered layout aesthetics. Bridge and water is used to connect the space of the reception hall and lounge by bridge and water, corridor is used to connect the space of lounge and physiotherapy area; and transparent sliding door is used to connect the space of bathing zone and massage zone. The overall spatial structure planning makes full use of ?winding path?, an oriental garden way to express the cultural and spirit pattern between landscape, object and people. 
© Wu Yongchang

© Wu Yongchang

The case design does not regard the building as an isolated ?object?, nor deliberately pursue symbolic and visual needs, but attaches great attention to the coordination between internal space and external environment. It does not only keep the true state in terms of material, but also seeks to return to nature in the tone to form an overall beauty of composition. Both sides of the artificial bridge between the reception area and lounge area were originally two walls, which limited the stretch of space. Later, the walls were replaced by grilles, from which the external landscape was visible. In addition, soft light and internal shadow was used to create a kind of warm and relaxing ambience. A pond was dug on both sides to sublime the theme of ?SPA space? in the glittering waves. 

© Wu Yongchang

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

Exhibitors and visitors were back in droves for the 2017 Maison et Objet and so was a much-missed sense of fun, color and pattern.
31-01-2017 19:03 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Apple?s Campus Building Site Preparations

New apple campus is under construction since 2014 on a huge area of 2.8 million-square-foot. This spectacular creation will host the 13,000 Apple employees in one building. The plan is to be finished till 2017 and the images on the video are showing...
03-11-2016 19:33 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

An Idea of Sustainable Housing Based on the Rainwater Collection

Yantaló Volunteer House is a project that is developed by nonprofit organization – International Organization of Yantaló Volunteers. The community house for volunteers they developed, is currently under construction and is based on a...
02-11-2016 19:41 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

MakerBot Rewinds With Re-Release of 3D Printed Mixtape

After a two-year hiatus the popular 3D printed MP3 player returns with 4 GB of memory, improved user experience, and new color schemes.
12-06-2014 02:36 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Design*Sponge Sits Down with Electrolux, Pantone and Homepolish

Image above (clockwise): Design*Sponge Editor: Lauren Chorpening Day, Electrolux Designer: Narss Lapinid, Homepolish Senior Designer:
11-01-2017 19:08 - ( interior decoration )
-------------------------------------