Feast for the Senses / KYDO - interior design Blogs

Feast for the Senses / KYDO

Situated in the heart of downtown Taipei, Lao Wang Hot Pot seems to have inherited the streaming lights of the city. Like a torch sparkling with seduction, the restaurant?s spectral pattern creates a stage as much a visual feast as it is a culinary one.

© Te-Fan Wang

Interiors Designers: KYDO

Location: 12 Songshou Rd, Xinyi, Taipei, Taiwan

Designer In Charge: Keng-Yu Liao

Design Team: Tori Shih, Otis Wang, Mountain Lu

Area: 529.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Te-Fan Wang

© Te-Fan Wang

Text description provided by the architects. Situated in the heart of downtown Taipei, Lao Wang Hot Pot seems to have inherited the streaming lights of the city. Like a torch sparkling with seduction, the restaurant?s spectral pattern creates a stage as much a visual feast as it is a culinary one.Inspired by the symbols of salt and light found in the gospel of Matthews, the design seeks to solidify and make central the most ephemeral of elements?billowing steam that signifies the coming together of people for hot pot.

© Te-Fan Wang

In the stage lit space, light and steam intersect in infinite planes, accentuated by the blurred, translucent boundaries of glass partitions. Like so many pieces of cut crystal, these extend the space visually while partitioning it, refracting a universe of scintillating lights.

A monochromatic palette gives center stage to the muted, layered depths of light itself. Low seating maintains the permeability of the space, while copper pendant lights?equal parts torch, guide, and beacon?situate the space.

© Te-Fan Wang

Between the speckled gray of the granite tabletop, the crisscrossing of the wooden floor, and the brown fabric of the seating, the space unfolds in shades of light and shadow, at once majestic yet solemn.As visual anchor, the designers installed a wood-grain stonewall and driftwood installation on the far side of the restaurant, injecting an element of tranquility in the hubbub heart of the restaurant.

© Te-Fan Wang

The kitchen area is visible through an elongated ribbon window, a mirror reflection of the horizontal partition of the dining area. Together, the two frame and transform the space into a stage, constantly in motion.Smoked onyx glass extend the sightline vertically, while the speckled stone floor?like so many pointillist dots?blur the sense of space and depth. In the flickering interplay of light and steam, one walks, as if entranced, into a space at once sensorial and sacred, a feast guided by not one, but all five senses.

© Te-Fan Wang

Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/


How Microsoft Is Making Data-Driven Decisions to Craft its New Workplace Design Language

21-02-2018 19:36 - ( architecture )

Hideaway study

Sustainable House Integrates a Roof Terrace by Chris Pardo Design: Elemental Architecture

Wren House is a residential project designed and completed by Chris Pardo Design: Elemental Architecture… in Missoula, Montana. It was built with sustainability in mind, for the homeowner and his family have a deep respect for the environment....
13-11-2013 14:30 - ( exterior decoration )
Hideaway study

Exterior Waterproofing is What You Need for Dry Basement

Many people that live in houses are having troubles with their basements and the moisture that is happening all the time. They are trying to fix the problem with adding some kind of mortar, and other materials that should absorb the water and...
20-01-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Color Style Guide: Red Bathroom Ideas and Decor Accessories

The red bathroom ideas in this post are grouped into 4 main areas: 1) How the shade of red you use will impact the feeling and style of the bathroom, 2) what colors can you combine with red, 3) how to style your bathroom walls, and 4) what are...
19-04-2016 19:18 - ( interior decoration )
Hideaway study

Pezo von Ellrichshausen and Felice Varini's Urban Room Forges New Civic Space in Hull

A Hall for Hull with "Trois Points de Vue" by Chilean practice Pezo von Ellrichshausen and Swiss artist Felice Varini has been unveiled in the British city of Hull. Jointly commissioned by the Royal Institute of British Architects (RIBA)...
04-10-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Fan-Shaped Ginkgo Acoustic Panels by Stone Designs

The fan-shaped Ginkgo Acoustic Panel (named after the popular ancient Japanese Ginkgo tree) is a modern and fun sound-absorbing system. Presented recently at Stockholm Furniture Fair by the producing company, Stone Designs…, Gingko reduces the...
14-02-2014 19:53 - ( exterior decoration )

Hideaway study

Sonoma Wine Country by Feldman Architecture

Designed in 2017 by Feldman Architecture, this inspiring single family residence is located above the village of Healdsburg in California. Description by Feldman Architecture Comprised of two perpendicular bars atop a...
15-03-2018 19:35 - ( architecture )
Hideaway study

Beautiful Outdoor Kitchen Ideas for Summer

Summer is almost here! It’s time for cookouts, BBQ’s and outdoor entertaining.  But outdoor parties can become tedious with all that running back and forth, inside and out with serving dishes and food. The solution: Outdoor kitchens....
12-05-2015 19:48 - ( general decoration )
Hideaway study

Design Tips for Modern Closet Doors

Here are some quick styling and design tips for modern closets and their doors: No Handles: If you can, try and get closet doors that don?t have any handles. The best options are the doors that pop open when you push them. An alternative is to...
17-04-2016 19:19 - ( interior decoration )
Hideaway study

Big Data Becomes Architecture in This CNC-Milled Screen Wall for IBM

Responding in part to recent debates on how big data will affect our built environments, Synthesis Design + Architecture have teamed up with IBM Watson Analytics to design an interior feature wall for the Watson Experience Center in San Francisco....
29-04-2017 19:30 - ( architecture )
Hideaway study

Zen and Architectural Garden in California

The American architectural firm Mary Barensfeld designed this zen garden with several levels in Berkeley, California. Parquet, wooden atmosphere, patio and numerous floors filled with trees and plants: the perfect cocktail to sip a drink and bask in...
12-05-2016 19:20 - ( architecture )

Hideaway study

A Set of Wrenches that Focus on Simplicity

A set of minimalist wrenches that knocks it back down to basics and strips the shape of a typical wrench down to a simple bar.
16-12-2015 19:02 - ( general decoration )
Hideaway study

The Unexpected Low-Tech Solutions That Made the Guggenheim Bilbao Possible

This article originally appeared on guggenheim.org/blogs under the title "How Analog and Digital Came Together in the 1990s Creation of the Guggenheim Museum Bilbao," and is used with permission.
18-10-2017 19:33 - ( architecture )