Faculty of Fine Arts University of La Laguna / gpy arquitectos - interior design Blogs

Faculty of Fine Arts University of La Laguna / gpy arquitectos

The new Faculty of Fine Arts is located in a heterogeneous area, adjacent to the island highway and on the periphery of the University Campus.

© Filippo Poli

Architects: gpy arquitectos

Location: Campus de Guajara, San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Spain

Project Team: Juan Antonio González Pérez, Urbano Yanes Tuña, Constanze Sixt

Area: 32260.0 sqm

Photographs: Filippo Poli

Collaborators: José Juan Aguilar Ramos, Attenya Campos de Armas, Carhel Chaves, Michel Correa Dos Ramos, Raquel Guanche García, María Elena Lacruz Alvira, Juan Luis Marichal Hernández, Vanessa Mayato Antón, José Luis Novo Gómez, Laura Pérez Rodríguez, Michela Pestoni, Alessandro Preda, Rubén Servando Carrillo, Gabriel Walti

Technical Team: Luis Darias Martín (Asat), Héctor González Niebla (Asat), Juan Luis Marichal Hernández, José Ángel Yanes Tuña, Miriam Hernández Pérez

Consultants: Fhecor Ingenieros Consultores, Gpi Ingenieros, Servicio de Ingeniería del Terreno (ULPGC), Poa Jardinería

Client: Universidad de La Laguna

Model: Katarzyna Billik, José Luis González Doña, Andrzej Gwizdala

© Filippo Poli

From the architect. The new Faculty of Fine Arts is located in a heterogeneous area, adjacent to the island highway and on the periphery of the University Campus.

© Filippo Poli

Our main challenge was to create a link between the new faculty building and its surroundings by working with the open public spaces and to increase the synergies between the academic complex and its urban context.
© Filippo Poli

Plan Level 3

© Filippo Poli

The new building presents itself as an extension of the Campus?s public space, while creating an autonomous interior landscape of its own. A skin of suspended concrete slats adopts a curved shape which develops on the different levels protecting and wrapping the open space of the building. 

© Filippo Poli

Campus circulation is collected and guided by a public plaza that extends through the building's main entrance and is transformed into a spacious terrace overlooking the inner courtyard. From the main entrance, circulation is continuous, following half-open, undulating corridors.

© Filippo Poli

The teaching areas are distributed along a continuous band accompanying the open corridors and dispose of mobile dividing walls that allow for creating classrooms of different sizes or even opening up the whole floor, depending on the needs. Adding to this flexibility in use are multiple spaces like the patio-gardens and open ramps, the covered galleries and the entrance terrace, conceived as open exhibition and teaching areas and places for social exchange. 

© Filippo Poli

We like to see the new Faculty of ...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

31-01-2017 19:03 - ( general decoration )


Another Unusual  – Galvani House

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

Your kitchen is a practical, highly-used space that you should truly enjoy living in each and every day. Keeping it updated and to your liking can seem frivolous, but what space could be more important in our daily lives" We’re willing to...
10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Another Unusual  – Galvani House

French Cottage Bathroom Renovation- Reveal

Do you remember the story of Cinderella"She was a girl who was once just like a maid doing all the not so pretty worklike scrubbing floors & washing dishes and mending clothes.And like every girlshe wanted to go to the Grand Ball- but when the time...
20-08-2015 18:11 - ( general decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Another Unusual  – Galvani House

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Another Unusual  – Galvani House

[+] Kitchen Design With Blue Spinella Countertops With Dark Cabinets

Image Source: Kitchen Design With Blue Spinella Countertops With Dark Cabinets Thanksgiving is arguably the brilliant anniversary of the affable world. And, afar from the oven, there\'s no added kitchen affection that gets added...
19-11-2017 19:03 - ( interior decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Showcasing Your Accessories: Open Bathroom Shelving

Image: DecoratualmaA major trend we have been seeing a lot lately is open shelving in the kitchen. But who says we can?t have the same clean look in our bathrooms"! I know that I have a plethora of bathroom accessories I would love the chance to...
13-05-2014 21:32 - ( interior decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Another Unusual  – Galvani House

College Green / Murray Associates Architects

The original 1923 natural limestone library borders the College Green?s northern edge. Its 1960?s Annex is a monolithic building framed with cast in place concrete columns that faces the science building and parking along the north edge of campus....
28-01-2017 19:27 - ( architecture )


Another Unusual  – Galvani House

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )
Another Unusual  – Galvani House

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
-------------------------------------