Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett - interior design Blogs

Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett

ThomsonAdsett has designed the refurbishment of Deakin University?s Burwood Student Plaza. The project has radically transformed a previously underutilised and dark space into a light-filled hub of socialisation and knowledge exchange.

© John Gollings

Architects: ThomsonAdsett

Location: Burwood VIC 3125, Australia

Project Year: 2016

Photographs: John Gollings

© John Gollings

Text description provided by the architects. ThomsonAdsett has designed the refurbishment of Deakin University?s Burwood Student Plaza. The project has radically transformed a previously underutilised and dark space into a light-filled hub of socialisation and knowledge exchange.
Site Axonometric

ThomsonAdsett?s design has created a new and exciting informal learning destination, a casual events space and improved connectivity on campus. The architects were inspired by the concept of the technology ?cloud?, and its ability for students to exchange knowledge in independent learning settings.

© John Gollings

A sophisticated, neutral material palette complements the busyness and vibrancy of the people occupying the space. Feature timber blades create a cascading aesthetic while moderating views and privacy for students. Meanwhile, the mezzanine is set out to complement a variety of informal learning settings.

Second Level Plan

© John Gollings

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

-------------------------------------