Chu Hai College Campus / Rocco Design Architects - interior design Blogs

Chu Hai College Campus / Rocco Design Architects

The new campus design signifies a highly linked & connected institution. It looks into the compact urban condition of Hong Kong itself for direct inspiration and epitomizes a miniature city, dense and connected. The spatial organization maximizes density by stacking multiple slab blocks of different programs vertically on top of each other over a podium of communal activities, including a number of lecture theatres and a gymnasium. A folded vertical Student Boulevard rises to form a 3-dimensional street network in the air that weaves and binds the different blocks and levels into a connected whole. From the Boulevard, students can gain free access to a series of sky gardens and roof decks of various scales on different levels: turfed green lawn sloping towards the sea, student plaza & mini café etc., all afforded with magnificent sea views and lively atmosphere.

Courtesy of Rocco Design Architects Limited

Architects: Rocco Design Architects Limited

Location: 80 Castle Peak Road, Castle Peak Bay, Tuen Mun, N.T., Hong Kong

Lead Architect: Rocco Yim

Project Team: Rocco Yim, CM Chan, William Tam, Henry Ho, Stephen Chan, Hoi-Wai Sze, William Lee, Li Qingyue, Agnus Lau, Alan Chiang, Nicholas Ho

Area: 26500.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Virgile Simon Bertrand

Client: Chu Hai College of Higher Education

Main Contractor: CR Construction Company Limited

Project Manager: Ove Arup & Partners(HK) Ltd.
Structural: Ove Arup & Partners(HK) Ltd.

Civil: Ove Arup & Partners(HK) Ltd.

Geotechnical Engineering: Ove Arup & Partners(HK) Ltd.

Building Services: J. Roger Preston Ltd

Quantity Surveyor: Rider Levett Bucknall Ltd.

Landscape: Earthasia Limited

Traffic: Ove Arup & Partners(HK) Ltd

Environmental: Ove Arup & Partners(HK) Ltd.

Beam Accreditation: Allied Environmental Consultants Ltd.

Acoustic: Shen Milsom Wilke Ltd

© Virgile Simon Bertrand

From the architect. The new campus design signifies a highly linked & connected institution. It looks into the compact urban condition of Hong Kong itself for direct inspiration and epitomizes a miniature city, dense and connected. The spatial organization maximizes density by stacking multiple slab blocks of different programs vertically on top of each other over a podium of communal activities, including a number of lecture theatres and a gymnasium. A folded vertical Student Boulevard rises to form a 3-dimensional street network in the air that weaves and binds the different blocks and levels into a connected whole. From the Boulevard, students can gain free access to a series of sky gardens and roof decks of various scales on different levels: turfed green lawn sloping towards the sea, student plaza & mini café etc., all afforded with magnificent sea views and lively atmosphere.

...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

Bates Smart Unveils Plans for Tallest Engineered Timber Building in Australia

13-02-2017 19:43 - ( architecture )


Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Eco-lodges_les Echasses / Patrick Arotcharen Architecte

Right in the heart of the Landes region of France, this hotel installation interacts with a landscaped tableau where human intervention is in dialogue with nature. The first stage of the project consists in transforming the existing lake into a...
19-01-2017 19:27 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Duplex in Megeve by Refuge

Located in Megčve, France, this rustic duplex apartment was designed in 2012 by Refuge. Photography by Veronese Visit Refuge
02-12-2016 19:25 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

[+] Kitchen Design With Sink At Window

Image Source: Kitchen Design With Sink At Window WYOMING, Mich. (WOOD) ? A  man answerable with murdering a missing Wyoming mother of three appeared in cloister Thursday aloof continued abundant to abandon the blow of his basic hearing,...
22-11-2017 19:01 - ( interior decoration )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Golnan Puratos Complex / A1Architecture

The project is a combination of various usages such as administrative areas, demo center, training rooms, multifunctional saloons, temporary warehouses and amphitheater. The different usages have come together through an organic geometry made it...
15-11-2017 19:29 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Zen Inspired Interior Design

Our homes should be the place where we feel most calm and peace, and what better style to promote these feelings of serenity than a zen inspired space, like those featured in our Japanese Zen Gardens post and our look at Japanese Style Interior...
03-06-2014 21:16 - ( general decoration )


Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

What not to do when refinishing your hardwood floor

When we first moved into this old house- I saw room after room filled with potential. Of course I also saw the flaws and things that needed to be fixed and dreamed about 'new' in place of some of the 'old worn out'.  But strangely, I...
29-06-2016 19:00 - ( general decoration )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

American University of Armenia Renovation / Storaket Architectural Studio

The old building of the American University of Armenia (AUA) in Yerevan was built in 1979, by two of the most prominent Armenian architects of the time, Mark Grigoryan and Henrik Arakelyan. The building, that has a symmetric triangular shape, is...
05-03-2017 19:25 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

ACME's Wildly Twisting Wooden Staircase Draws Inspiration From Coco Chanel?s Famous Mirror Stair

Conventional, straight-forward staircases can step aside to make room for these upgraded twisting and dynamic steps that make going upstairs a fun and enjoyable experience. London based studio, ACME has developed a staircase prototype with modern...
12-11-2017 19:28 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Blanc et noir en Scandinavie.

Un appartement scandinave typique aux ouvertures généreuses, au parquet clair, aux murs blancs et au décor léger tout en blanc et noir. Les meubles Ikéa se męlent aux meubles et aux objets anciens, chinés et personnalisés. Simple et stylé! via
14-10-2013 20:04 - ( interior decoration )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Rachel Whiting?s Interior Photographs

We match Colourlovers palettes with the colorful and happy interior images of Rachel Whiting.
02-05-2014 20:32 - ( general decoration )


Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Geometry in the Stair Designs

Stairs can make a huge difference in the interior. They can add soul, dynamism and beauty in the interior design, making it more pleasant place for living. Geometry is inspiring many people and so designers and engineers and other manufacturer who...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
Room of the Day: Light-Filled Addition Connects Floors (12 photos)

Finding Best Balance by Feng Shui in the Kitchen

Finding balance with every existing object, making harmony with yin and yang energy, the natural environment and ourselves are the most important rules in Feng Shui learning. Every part of our home should be adjusted by these rules so we can use the...
13-01-2017 19:25 - ( architecture )
-------------------------------------