Apartment AML by David Ito Arquitetura - interior design Blogs

Apartment AML by David Ito Arquitetura

Designed in 2018 by David Ito Arquitetura, this inspiring apartment is located in Sao Paulo, Brazil.

Description by David Ito Arquitetura
Meeting the residents’ desire to obtain large spaces in a light atmosphere, using delicate colors, this project seeks to value two important characteristics of the apartment: its great natural light and its large social area.
The dining, living and television rooms are arranged in a single environment that is integrated to the gourmet terrace and kitchen. The 12 meter long ripped panel acts as a backdrop for all the social area. The hinged doors are camouflaged in the same panel, connecting the kitchen, the dining room and the door that gives access to the intimate area of the apartment, sheltering the entire wooden-clad entrance hall.
The predominance of white walls, slatted panel, metal shelves, ceramics, corian countertops, curtains and the furniture, favored the optimal distribution of natural light, allowing the artificial lighting to be practically all indirect. The white surfaces are differentiated by their textures and reflections, and together with all the wood used, they form the ideal base to receive the desired colours. The way the lighting was designed enabled the absence of ceiling plaster in the rooms and bedrooms. Providing clear environments that have a higher ceiling and no points of light that pollute visually.
The colourful environment in the apartment enhances the national culture, using traditional elements such as the tile and the ceramic panel signed by the artist Alexandre Mancini. The furniture and the vegetation are in perfect harmony with the colours used.
The identity of the social area permeates the intimate wing, emphasizing the furniture for underwear in the closet, which has small colourful pivot doors alluding to the magic cube. The design of this furniture, as well as the dining table, carries the signature of the office.
Photography by Pedro Kok
Visit David Ito Arquitetura

Source: homeadore
URL: https://homeadore.com/


How Microsoft Is Making Data-Driven Decisions to Craft its New Workplace Design Language

21-02-2018 19:36 - ( architecture )

Hideaway study

Sustainable House Integrates a Roof Terrace by Chris Pardo Design: Elemental Architecture

Wren House is a residential project designed and completed by Chris Pardo Design: Elemental Architecture…in Missoula, Montana. It was built with sustainability in mind, for the homeowner and his family have a deep respect for the environment....
13-11-2013 14:30 - ( exterior decoration )
Hideaway study

Exterior Waterproofing is What You Need for Dry Basement

Many people that live in houses are having troubles with their basements and the moisture that is happening all the time. They are trying to fix the problem with adding some kind of mortar, and other materials that should absorb the water and...
20-01-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Color Style Guide: Red Bathroom Ideas and Decor Accessories

The red bathroom ideas in this post are grouped into 4 main areas: 1) How the shade of red you use will impact the feeling and style of the bathroom, 2) what colors can you combine with red, 3) how to style your bathroom walls, and 4) what are...
19-04-2016 19:18 - ( interior decoration )
Hideaway study

Pezo von Ellrichshausen and Felice Varini's Urban Room Forges New Civic Space in Hull

AHallforHullwith "Trois Points de Vue" byChilean practicePezo von Ellrichshausenand Swiss artist Felice Varini hasbeen unveiled in the British city of Hull. Jointly commissioned by the Royal Institute of British Architects (RIBA)...
04-10-2017 19:28 - ( architecture )
Hideaway study

Fan-Shaped Ginkgo Acoustic Panels by Stone Designs

The fan-shaped Ginkgo Acoustic Panel (named after the popular ancient Japanese Ginkgo tree) is a modern and fun sound-absorbing system. Presented recently at Stockholm Furniture Fair by the producing company, Stone Designs…, Gingko reduces the...
14-02-2014 19:53 - ( exterior decoration )

Hideaway study

Sonoma Wine Country by Feldman Architecture

Designed in 2017 by Feldman Architecture, this inspiring single family residence is located above the village of Healdsburg in California. Description by Feldman Architecture Comprised of two perpendicular bars atop a...
15-03-2018 19:35 - ( architecture )
Hideaway study

Beautiful Outdoor Kitchen Ideas for Summer

Summer is almost here! It’s time for cookouts, BBQ’s and outdoor entertaining. But outdoor parties can become tedious with all that running back and forth, inside and out with serving dishes and food. The solution: Outdoor kitchens....
12-05-2015 19:48 - ( general decoration )
Hideaway study

Design Tips for Modern Closet Doors

Here are some quick styling and design tips for modern closets and their doors: No Handles: If you can, try and get closet doors that don?t have any handles. The best options are the doors that pop open when you push them. An alternative is to...
17-04-2016 19:19 - ( interior decoration )
Hideaway study

Big Data Becomes Architecture in This CNC-Milled Screen Wall for IBM

Responding in part to recent debates on how big datawill affect our built environments, Synthesis Design + Architecturehave teamed up with IBMWatson Analytics to design an interior feature wall for the Watson Experience Center in San Francisco....
29-04-2017 19:30 - ( architecture )
Hideaway study

Zen and Architectural Garden in California

The American architectural firm Mary Barensfeld designed this zen garden with several levels in Berkeley, California. Parquet, wooden atmosphere, patio and numerous floors filled with trees and plants: the perfect cocktail to sip a drink and bask in...
12-05-2016 19:20 - ( architecture )

Hideaway study

A Set of Wrenches that Focus on Simplicity

A set of minimalist wrenches that knocks it back down to basics and strips the shape of a typical wrench down to a simple bar.
16-12-2015 19:02 - ( general decoration )
Hideaway study

The Unexpected Low-Tech Solutions That Made the Guggenheim Bilbao Possible

This article originally appeared on guggenheim.org/blogs under the title "How Analog and Digital Came Together in the 1990s Creation of the Guggenheim Museum Bilbao," and is used with permission.
18-10-2017 19:33 - ( architecture )