Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten - interior design Blogs

Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten

With the opening of the Alpine chalets, the hotel DAS TEGERNSEE has expanded its diverse range with a new format. ?Long stay? is now possible at Tegernsee too. Since 2017, 18 apartments and double rooms from 35 to 120 square meters have offered up to 8 persons a temporary home. The steep slope situation below the Sengerschloss permits an invisible integration of the Alpine chalets in the ensemble without spoiling the view of the lake for the rest of the ensemble. Via a weatherproof glazed passage, the Alpine chalets are connected directly to the hotel and therefore to the lobby, the gastronomic offer and the generously sized SPA area. The holistic, practised philosophy of the hotel is also continued in the new accommodation.

© Hotel Das Tegernsee

Interiors Designers: landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten

Location: Tegernsee, Germany

Architects In Charge: Demmel und Hadler GmbH Architekten

Project Year: 2017

Photographs: Hotel Das Tegernsee

Gross Built Area: 18 apartments and double rooms, 35?120 m2

© Hotel Das Tegernsee

Text description provided by the architects. With the opening of the Alpine chalets, the hotel DAS TEGERNSEE has expanded its diverse range with a new format. ?Long stay? is now possible at Tegernsee too. Since 2017, 18 apartments and double rooms from 35 to 120 square meters have offered up to 8 persons a temporary home. The steep slope situation below the Sengerschloss permits an invisible integration of the Alpine chalets in the ensemble without spoiling the view of the lake for the rest of the ensemble. Via a weatherproof glazed passage, the Alpine chalets are connected directly to the hotel and therefore to the lobby, the gastronomic offer and the generously sized SPA area. The holistic, practised philosophy of the hotel is also continued in the new accommodation.
© Hotel Das Tegernsee

Two building sections, directly interconnected, house 18 new room units on two levels. Whether they have their own private terrace on the lower level or balconies on the upper ? they all have an unrestricted view of the Tegernsee and the surrounding mountains. The exposed rooms and the floor-to-ceiling windows in combination with high ceilings additionally reinforce the spatial effect. The philosophy of the location can also be seen in the new building. Always at the centre here is indigenous nature, the clear reference to Alpine building and the situation in the Tegernsee valley. This is taken up in the form, material and colour and reinterpreted in order to underscore it and do justice to the hotel name in all its facets. The quality of the material and the focus on a longer period enable a creative sustainability that emphasises the special relationship to the place.

Ground Floor Plan

Upper Floor Plan

The interior design transforms the material choice of the architecture harmoniously into the interio...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

Exhibitors and visitors were back in droves for the 2017 Maison et Objet and so was a much-missed sense of fun, color and pattern.
31-01-2017 19:03 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Apple?s Campus Building Site Preparations

New apple campus is under construction since 2014 on a huge area of 2.8 million-square-foot. This spectacular creation will host the 13,000 Apple employees in one building. The plan is to be finished till 2017 and the images on the video are showing...
03-11-2016 19:33 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

An Idea of Sustainable Housing Based on the Rainwater Collection

Yantaló Volunteer House is a project that is developed by nonprofit organization – International Organization of Yantaló Volunteers. The community house for volunteers they developed, is currently under construction and is based on a...
02-11-2016 19:41 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

MakerBot Rewinds With Re-Release of 3D Printed Mixtape

After a two-year hiatus the popular 3D printed MP3 player returns with 4 GB of memory, improved user experience, and new color schemes.
12-06-2014 02:36 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Design*Sponge Sits Down with Electrolux, Pantone and Homepolish

Image above (clockwise): Design*Sponge Editor: Lauren Chorpening Day, Electrolux Designer: Narss Lapinid, Homepolish Senior Designer:
11-01-2017 19:08 - ( interior decoration )
-------------------------------------