ABAL House-Studio / Benítez González Arquitectos - interior design Blogs

ABAL House-Studio / Benítez González Arquitectos

ABAL House-Studio aims to establish a relationship between home and work, where all spaces are useful, complement each other, form a whole, and at the same time have their own identity.

© Sonia Benítez González

Architect: Benítez González Arquitectos

Location: Granada, Spain

Area: 130.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Sonia Benítez González

© Sonia Benítez González

Text description provided by the architects. ABAL House-Studio aims to establish a relationship between home and work, where all spaces are useful, complement each other, form a whole, and at the same time have their own identity.

© Sonia Benítez González

In a residential environment close to the historic center of the municipality, the project reverses the idea of housing as a forceful central mass and offers instead a central void, where the house looks inside, it is understood from the patio, something so important in the Andalusian architecture and that with so much excellence is shown in the Alhambra, its palaces surrounding each patio, the nature integrated in harmony, the water that crosses and crosses the spaces, the way to gradually enter from the public to the private, the nuance of light and shadow.

Floor Plan

These basic principles for any building, together with the good orientation of each room, the cross ventilation, vegetation that offers shade in summer and sun in winter, increased by contemporary construction systems such as geothermal energy and external insulation. of facade, which is applied here even on deck, are what give this result.
© Sonia Benítez González

The architecture of the environment is not relevant, they are isolated detached houses of 2 floors + attic that exhaust their buildability as if there were no tomorrow, houses where whole plants are in disuse; It would be good to apply there issues such as sustainability, energy efficiency and respect for the solea-ment of neighboring homes.

© Sonia Benítez González

ABAL House-Studio has an area of 130m2 on a plot of 450m2, it has been tried to adjust the measurements of each space for the people who will use it, taking into account that excess built m2 is an economic and Innesario resources, and so take advantage of the limited budget for constructive improvements in insulation and air conditioning.

© Sonia Benítez González

Section

© Sonia Benítez González

The site until 50 years ago was an old era where cereal was threshed and that maintains its topography practically unaltered thanks to the fact that it has a large part of rocky surface, which is shown and disappears creating suggestive reliefs. The project integrates both the patio and perimeter areas that stone surface of the land.

© Sonia Benítez González

The house adapts to the land and with very little movement of land, comfortable and functional vertical r...
Source: Archdaily
URL: http://www.archdaily.com/

--------------------------------
 

The Perfect Time For Your Kitchen Remodel

10-10-2016 18:59 - ( exterior decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Tzannes Releases Designs for Australia?s Largest Commercial Timber Building

Adding to the growing trend of timber-framed architecture, Tzannes has released plans for International House Sydney, the ?first modern commercial engineered timber building of its size and type in Australia.? Located in the new urban district of...
24-06-2016 19:20 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Maison & Objet 2017: Putting the Fun Back into Paris

Exhibitors and visitors were back in droves for the 2017 Maison et Objet and so was a much-missed sense of fun, color and pattern.
31-01-2017 19:03 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Fall Porch Decor

I had the pleasure again this year to decorate my friend\'s porch for fall. (I decorated for winter last year too here). I barely have a space to decorate at my house so I\'m thrilled she lets me have fun and create on her gorgeous porch....
09-10-2013 19:43 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Cubic Cave by Ris Interior Design

This minimalist apartment located in Taichung city, Taiwan, was designed by Ris Interior Design. Description by Ris Interior Design A restful man cave detaches from the hustle-bustle concrete jungle, a primeval model which is...
21-09-2017 19:36 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Gebruder Thonet Vienna Back at Maison et Objet

After the excellent feedback received last year, Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) is back at Maison et Objet, an important international showcase for professionals in interior decoration, design and furnishings, presenting an overview of the latest...
09-02-2017 19:17 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

Eichler remodel

06-05-2014 19:48 - ( interior decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Construction Tips for Drawing an Influence Lines for Truss Members

An influence line for a given function, such as a reaction, axial force, shear force, or bending moment, is a graph that shows the variation of that function at any given point on a structure due to the application of a unit load at any point on the...
24-02-2017 19:24 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

Apple?s Campus Building Site Preparations

New apple campus is under construction since 2014 on a huge area of 2.8 million-square-foot. This spectacular creation will host the 13,000 Apple employees in one building. The plan is to be finished till 2017 and the images on the video are showing...
03-11-2016 19:33 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

An Idea of Sustainable Housing Based on the Rainwater Collection

Yantaló Volunteer House is a project that is developed by nonprofit organization – International Organization of Yantaló Volunteers. The community house for volunteers they developed, is currently under construction and is based on a...
02-11-2016 19:41 - ( architecture )
Bathroom's with a fun twist.

40 sqm Studio Apartment Renovation by Alex Calin

40 sqm studio located in Bucharest, Romania in a building situated near the Cismigiu park, in a historical city center. By the time designer, Alex Calin started the project; nobody had made changes or improvements at the apartment. Read the rest of...
29-11-2017 19:19 - ( general decoration )


Bathroom's with a fun twist.

MakerBot Rewinds With Re-Release of 3D Printed Mixtape

After a two-year hiatus the popular 3D printed MP3 player returns with 4 GB of memory, improved user experience, and new color schemes.
12-06-2014 02:36 - ( general decoration )
Bathroom's with a fun twist.

Design*Sponge Sits Down with Electrolux, Pantone and Homepolish

Image above (clockwise): Design*Sponge Editor: Lauren Chorpening Day, Electrolux Designer: Narss Lapinid, Homepolish Senior Designer:
11-01-2017 19:08 - ( interior decoration )
-------------------------------------